Magnus Johansson går ihop med Eatery

Magnus Johansson bageri och konditori i Hammarby sjöstad slår ihop sina påsar med mat- och mötesaktören Eaterygruppen. Samgåendet är en del i en större gemensam satsning på att utveckla bageri, konditori- samt glass- och konfektyrverksamheten ytterligare i de båda företagen.

 ”Såväl vi på Magnus Johanssons Bageri och Konditori som ledningen för Eaterygruppen gillar utveckling. Tillsammans skapar vi nu förutsättningar för att fortsätta utvecklas som hantverksbageri, där innovation, högsta kvalitet på råvaror, visuellt iögonfallande och en kundupplevelse utöver det vanliga fortsätter att stå i fokus. Det är otroligt viktigt för mig”. säger Magnus Johansson. 

Magnus Johansson blir kvar som verksamhetschef och får nu ansvar för hela Eaterys bageriverksamhet tillsammans med Linda Nordbäck-Johansson. Alexander Koch, som ansvarat för bageriverksamheten Eatery Bakery, blir en del av ledningen i den gemensamma verksamheten.

Ambitionen är att samgåendet ska leda till fortsatt utveckling av produkterna och att fler kunder får möjligheten att ta del av hantverksmässiga bakverk, konfektyrer och glass där ekologiska, hållbara och närodlade produkter har en central plats i allt som produceras. Till hösten är förhoppningen att delar av sortimentet kommer att finnas ute på Eaterys restauranger i ett s.k, ”shop in shop” upplägg.

Om Magnus Johansson bageri och konditori
Magnus Johansson bageri & konditori har startats och drivits av Magnus och Linda Johansson i 12 år. Verksamheten befinner sig i Hammarby sjöstad i Stockholm och består av tillverkning och försäljning av bageri- och konditoriprodukter, cateringverksamhet samt konsultation och utbildning inom dessa områden. Magnus Johansson är kanske Sveriges mest kända konditor. Ett axplock ur meritlistan är att Magnus ansvarat för Nobeldesserten under 11 år, medverkade i Svenska Kocklandslaget när de vann OS-guld, tagit en fjärdeplats i konditor VM och skapat desserten till Kungens 60-årsfest. Nyligen vann Magnus 2 guldmedaljer i Glass-SM.

Om Eaterygruppen
Eaterygruppens vision är att vara den mest omtycka mat och mötesaktören. Koncernen har tre verksamhetsområden. I dotterbolaget Eatery Sverige finns konceptrestaurangerna med namnet Eatery. Det är idag 14 restauranger och konferensställen med lokal prägel, från Åre till Malmö (egenägda och Franchise). Under 2023 öppnas tre nya Eaterys. I dotterbolaget Incontro sker leveranser av mat till offentligt finansierade verksamheter, tex förskolor, skolor, äldreboenden. Varje dag lagas närmare 35 000 portioner mat till Sveriges unga och äldre. I dotterbolaget Memorio finns konferens- och festanläggningar samt cateringverksamhet, bland annat Van der Nootska Palatset, Villa Graninge, och Cedergrenska Tornet. Totalt har Eaterygruppen ca 350 anställda och en omsättning på ca 330 MSEK.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.