Den 1 december slår konditorn Cecilia Andersson och kocken Andreas Edlund upp portarna till restaurang Handelshuset i Saltsjöbaden. Det vackra vita huset är ritad 1911 av Alf Landèn och har de senaste åren inhyst en inredningsbutik och därefter kafé och catering.
Cecilia vann 2012 tävlingen Årets konditor och så har hon varit chefskonditor på Tössebageriet, jobbat på NK under Frantzens regi och de senaste åren har hon ansvarat för bageri- och konditoridelen på Vår Gård Hotell & Konferens i Saltsjöbaden. Jag har sprungit på Cecilia ett par gånger de senaste åren och under semmeldagen i år fick jag äran att jobba med henne på Tösse.
Andreas har jag också haft äran att träffa ett par gånger och det var under min praktikperiod på bageri Lundmark som är belägen i DN-huset i Pontus Frithiofs lokaler där Andreas var köksmästare för event och catering.
Han har även hunnit med att jobba på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike och senaste arbetsgivaren var Hotel At Six där han var köksmästare. 2011 blev Andreas Årets unga kock och förra året deltog han i den Svenska Bocuse d’Or-uttagningen.
Det är alltså två riktigt meriterade personer som tar över mysiga Handelshuset där de kommer att erbjuda à la carte meny och härliga desserter och bakverk onsdagar-söndagar mellan kl 11.00-23.00.
Jag kommer definitivt åka dit och äta mat eller bara ta en gofika och insupa den vackra miljön.
Restaurang Handelshuset
Adress: Neglingevägen 33, Saltsjöbaden
Hemsida: Här
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar