Matbloggspriset 2018 – här är samtliga vinnare

Hem Matbloggspriset Matbloggspriset 2018 – här är samtliga vinnare

Idag delades Matbloggspriset ut på Nordens största konsumentmässa inom mat och dryck, Sthlm Food & Wine. Det är trettonde året i följd som priset delades ut till de mest intressanta mat- och dryckesbloggarna i totalt sju kategorier. För andra året i följd vann Linda Lomelino pris. Förra året vann hon pris för bästa foto och i år kammade hon hem hederspriset – samma pris som jag vann 2015.

Idag finns det flera tusen matbloggar enbart i Sverige och Matbloggspriset har en viktig roll att fylla genom att en gång om året lyfta fram några av alla fantastiska bloggare som finns runt om vårt avlånga land. Det är ett viktigt pris som ger avtryck och som ger bloggare bekräftelse.


Foto: Gustav Kaiser

Stora Matbloggspriset
Cashew-Kitchen
Kitchen of Anna
Ta till vara
The Nordic Kitchen
Tuvessonskan
Vinnare: Anna Demirian – Kitchen of Anna
Motivering: Med trädgården och skogen som inspirationskälla skapas läckra recept, omsorgsfullt komponerade och vackert fotograferade. I hennes kök möts svenska och armeniska smaker och genom hennes genuina passion för mat och råvaror har hon öppenhjärtigt tagit tills sig av våra svenska mattraditioner, gift dem med sitt armeniska ursprung och skapat något unikt och eget.

Matbloggsprisets Hedersutmärkelse
Green Kitchen Stories
Linda Lomelino
Linnéas Skafferi
Vinnare: Linda Lomelino – Linda Lomelino
Motivering: 
Linda har legat i framkant vad gäller att driva bakbloggsbranschen framåt, men även bloggbranschen i stort på ett sätt som få andra har gjort. Förutom att hon bloggat länge och uppdaterat frekvent över tid är hennes arbete något av det bästa vi sett i branschen. Hon har gjort matbloggandet inte bara till ett yrke utan till vad som nästan måste anses som en konstform. Hon håller workshops och inspirerar oss andra att se utanför de vanliga ramarna för vad som är matfotografering. Det innebär att hon också lyfter branschen och påverkar perspektivet vad man kan se som möjliga karriärvägar och uttryckssätt kring matfotografi. Stort grattis!

Bästa Dryckesblogg
Advokat Axelssons vinblogg
Café Rotsunda
Portersteken
Vinnare: Michel Jamais – Café Rotsunda
Motivering: Michel Jamais är en Sveriges mest kända vinpersonligheter. Han har skrivit flera böcker om vin och mat, han skriver för några av Sveriges mest lästa tidningar samt utbildar och inspirerar på restaurangakademin. Vid sidan av detta driver han bloggen Café Rotsunda, sedan 2008. I tidningar och andra genom andra plattformar har han delat med sig av sina professionella kunskaper, i bloggen Café Rotsunda får vi istället följa hans egna preferenser samt mat- och vineskapader. Här ges en inblick i smak, förlustelser och smaklig dekadens på ett sätt som är mer ögonblicksfokuserat. Café Rotsunda är en hedonismens högborg där det goda ställs i centrum och där caféägaren såväl entusiasmerar som inspirerar sina läsare.

Bästa bak- och dessertblogg
Amélie Almén
Baka sockerfritt
Brinken Bakar
Cake by Mary
Homemade Stockhom
Vinnare: Amélie Almén – Amélie Almén
Motivering: Det är så enkelt att följa Amélies recept, allt är väldigt tydligt presenterat, utförligt och hjälpsamt. Ett plus är även att det inte är så jätteavancerade bakverk – vilket innebär att alla kan ta del av hennes värld. Här bjuds vi på fina, inspirerade och stilrena bilder – alltid med fokus på själva bakverket. Ofta får vi känslan att nästan kunna ta på bakelserna. Bloggen bullar upp med varierande typer av bakverk, är lättnavigerad med bra översikt och inspirerar oss att vilja börja baka på direkten.

Bästa Foto
Blomster & Bakverk
Frk. Kräsen
Kitchen of Anna
Systrarna Eisenmann
Ta Till Vara
Vinnare: Linn Grubbström – Frk. Kräsen
Motivering:Det är alltid svårt att välja vinnare för denna kategori – det finns så många duktiga fotograferande matbloggare men vi är glada att kunna utnämna Frk. Kräsen till 2018-års vinnare av Matbloggsprisets Bästa Foto. Frk. Kräsen har en helt egen stil som står ut från mängden och hennes visuella språk är generöst och inbjudande med en trevlig blandning av receptbilder och bilder från hennes liv som matkreatör.

Bästa rörliga blogg
Jävligt Gott
Kitchen King Benji
Lättlagat med Jessica Frej
Vinnare: Gustav Johansson – Jävligt Gott
Motivering: Jävligt Gott har under många år varit en ständig källa till inspiration för Sveriges veganer. När man lagar mat med begränsat utbud av råvaror så kräver det extra mycket kreativitet, något som Gustaf, utom rimligt tvivel besitter. Den här kanalen förtjänar en eloge för sitt kvalitativt pedagogiska och personliga matlagande. Hans korta och koncisa leveranser med vegancontent bygger närmast mallen på hur en matkanal kan vara din bästa vän i köket. Inget bull, inget kött, bara jävligt gott.

Folkets val 
3 kockar 7 kids
Brinken bakar
Cake by Mary
Foodgeekzsisters
Fredagskakan
Klings Kitchen
LCHF med Camilla
Matro
My Kitchen Stories
Systrarna Eisenman
Vinnare:
 Camilla Hamid – My Kitchen Stories
Notis: Folkets val är den enda kategori där de nominerade och vinnaren inte utses av en jury utan, som namnet antyder, folket. Närmare 1500 nomineringar kom in och över 100 bloggar nominerades. Av dem gick 10 vidare till omröstningen som avslutades den 19 oktober. Camilla Hamid fick drygt 2000 röster.

✶✶✶

Ett stort grattis till samtliga vinnare. Och till alla mat- och dryckesbloggare runt om i Sverige vill jag bara säga, fortsätt sprida glädje och bloggkärlek.

matbloggspriset_logo__no_text_006

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.