Matbloggspriset 2016 – här är alla vinnare

Hem Aktuellt Matbloggspriset 2016 – här är alla vinnare

Idag delades Matbloggspriset ut på Nordens största konsumentmässa inom mat och dryck, Sthlm Food & Wine (f.d. Mitt kök). Det var elfte året i följd som priset delades ut till de mest intressanta mat- och dryckesbloggarna i totalt sex stycken kategorier. Konferenciärer var Sebastien Boudet och Jessica Frej.

Idag finns det flera tusen matbloggar enbart i Sverige och Matbloggspriset har en viktig roll att fylla genom att en gång om året lyfta fram några av alla fantastiska bloggare som finns runt om vårt avlånga land. Det är ett viktigt pris som ger avtryck och som ger bloggare bekräftelse.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg

Folkets val (kategoriansvarig: Ylva Vitorovic, Kinna Jonsson)
Happy Food by Petra
Niiinis
Kitchen of Anna
Jävligt gott
Linnea Seidel
3 kockar 7 kids
Gastrovin
Blomster och bakverk
Sandras Matkrypin
Kokerskansruthsbarnbarn
Vinnare Folkets Val: Jävligt gott (Gustav Johansson)
Folket har nominerat över 100 bloggar och av de 10 med flest nomineringar vann Gustav Johansson, Jävligt gott, med över 12 000 röster. Omröstningen har i år varit helt öppen och skett med hjälp av Facebook och gillamarkeringar. Totalt fick Folkets val närmare 30 000 röster, en räckvidd på över 275 000. 

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-5

Stora Matbloggspriset (kategoriansvarig: Monika Ahlberg, Kinna Jonsson, Ylva Vitorovic)
Tuvessonskan
Kriis kitchen
Linneas skafferi
Vinnare Stora Matbloggspriset: Linneas skafferi (Linnea Seidel)
Motivering:Vi är mycket glada att få utse en riktig veteran till årets Stora Matbloggspristagare. Här har vi en en sann eldsjäl som låtit oss titta in i hennes skafferi under hela det senaste decenniet. Med hög kvalitet på både text och bild har hon på ett personligt sätt inspirerarat sina följare. Hon har frikostigt delat med sig av sina spännande recept som spänner brett mellan, vad hon säger själv, mormors kolakakor till något gott att slänga på grillen. Stort grattis Linnea och vi hoppas att du har skafferidörren på glänt i 10 år till”.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-7

Matbloggsprisets Hedersutmärkelse (kategoriansvarig: Robert Kwok)
Foodfolder
Zeinas Kitchen
Månadens Gröna
Influencers of Sweden (hette tidigare Better Bloggers)
Vinnare Matbloggsprisets Hedersutmärkelse: Influencers of Sweden (Linda Hörnfelt)
Motivering: “Matbloggsprisets Hedersutmärkelse går i år till en person som skapat en stark plattform med målsättningen att förena bloggosfären, oavsett genre. Genom sin vision att vägleda och utbilda mindre etablerade bloggare för att stärka sina varumärken och sin digitala närvaro, har denna eldsjäl skapat ett forum där bloggare kan dela med sig av sina erfarenheter och lära sig av andra. 2016 års hedersutmärkelse går till Linda Hörnfeldt som med stort hjärta, engagemang och entusiasm driver yrkesnätverket Influencers of Sweden”.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-4

Bästa Dryckesblogg (kategoriansvarig Fredrik Schelin, Magnus Reuterdahl)
Mad about Madeira
Vinifierat
Vintomas
Vinnare Bästa Dryckesblogg: Mad about Madeira (Niklas Jörgensen)
Motivering: I år premierar vi en dryckesblogg som under lång tid riktat fokus mot en mindre ö långt ute i Atlanten och dess viner. Trots det något begränsade området har vår pristagares inspiration aldrig sinat. Snarare tvärtom. Bloggen skrivs helt på engelska och är idag en av de mest kända svenska dryckesbloggarna på den internationel­la arenan. Vår bloggare har blivit en sann ambassadör för ön ifråga och vinerna därifrån, men dessutom även för bloggandet i allmänhet. Han har visat att man genom att vara genuint intresserad och dedikera en hel blogg för ett specifikt område, kan nå långt utanför vårt lands gränser och få sina läsare att bli helt tokiga i…Madeira”.

Niklas kunde dessvärre inte medverka under prisceremonin så jag tog en bild från hans blogg.

edd0666-300-1024x685

Bästa bak och dessertblogg (Sebastien Boudet, Robert Kwok, Kinna Jonsson, Ylva Vitorovic)
Fredagskakan
Nattbagaren
Homemade Stockholm
Cookies and Sweets
My kitchen stories
Vinnare Bästa Bak- och Dessertblogg: My kitchen stories (Camilla Hamid)
Motivering:Här har vi en vinnare vars blogg inte är 100% bak och dessert men närapå. För att vara skriven av en, i dessa sam­manhang, närmast Rookie känns bloggen mycket gedigen och helt etablerad. Vi lockas in hennes värld genom bra texter och fint foto. Allt känns fräscht och spännande – pristagaren bjuder på både sig själv och sina godsaker på ett synnerligen ödmjukt sätt. Dessutom är bloggen mycket pedagogiskt vilket inte saken sämre.Camilla Hamid, vi älskar att få ta del av dina Kitchen stories”.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-3

Bästa Foto (kategoriansvarig: Ilva Beretta, Robert Kwok)
Cashew Kitchen
By Diadonna
Evelinas ekologiska
Linda Lomelino
Vinnare Bästa Foto: By Diadonna (Diana Dontsova)
Motivering:Årets Bästa Foto går till Diana Dontsova för hennes fotografi på bloggen By Diadonna och på hennes Instagramkonto. Vår vinnare visar en konstant hög kvalitet och en ständigt närvarande omsorg i komponerandet av sina bilder. Hennes skarpa vision syns inte bara i det hon lagar utan även i hur hon presenterar sina recept. På ett mycket skickligt sätt varierar Diana dessutom sina bilder utan att förlora ett uns av sin personliga stil”.

foto-robert-kwok-robbans-basta-blogg-2

Juryn
Monika Ahlberg, Thielskas café, blogg Monikas Mat
Christopher Anderton
Sébastien Boudet, blogg Brödpassion
Kinna Jonsson, Fiduser Communication blogg Kinnas blogg – Mormors mat
Ylva Vitorovic, VIVA Communication
Fredrik Schelin, Sweden Wineclub , blogg Din Vinguide
Magnus Reuterdahl, blogg Aqua Vitae
Ilva Beretta, Ilva Beretta Photography
Per Gamlin, Gamlin och Zeipel
Robert Kwok, blogg Robbans bästa

✶✶✶

Ett stort grattis till samtliga vinnare och till alla mat- och dryckesbloggare runt om i Sverige, fortsätt sprida glädje och bloggkärlek.

✶✶✶

Ett stor eloge till projektledarna Ylva Vitorovic och Kinna Jonsson som driver Matbloggspriset på ideell basis. Tack vare dem riktas strålkastarljuset en gång om året mot bloggare med fokus på mat, bak och dryck. Det gagnar alla parter och det bästa av allt, priset växer sig större för varje år och uppmärksammas en hel del i media.

matbloggspriset_logo__no_text_006

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.