Nyårsfest med härliga bagare och konditorer

Hem Evenemang Nyårsfest med härliga bagare och konditorer

I går firade kineserna sitt nyår med dunder och brak på många håll runt om i världen. Nu kliver vi in i tuppens tecken, vilket innebär skarpsinnets år. I år är det extra viktigt att tänka över beslut, handla korrekt och vara ärlig. Det är också ett eld-år vilket i kinesisk astrologi handlar om att förstöra någonting och bygga upp det igen.

Nu var det inte enbart kineserna som firade för glatta livet i går utan det gjorde även en hel del bagare och konditorer i Stockholm då deras årliga nyårsfest gick av stapeln på en restaurang på Karlavägen. Jag gjorde ett uppdrag för Stockholms bagarna under sex veckor i november-december i fjol och tack vare en snäll styrelse fick även lilla jag vara med på festen. Konferenciärer var Magnus Johansson och Henrik Olsson (välkänd programledare) som skötte uppdraget exemplariskt.

Det var många bagare och konditorer på plats som jag träffat tidigare men långtifrån alla så det var trevligt att få stifta bekantskap med en del nya ansikten. Desserten var signerad Årets konditor 2016, Frida Leijon, från Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala och det var en mix av hennes vinnardesserter som vi fick ta del av.

De bidrag Frida tävlade och vann med i höstas var enligt följande: Pralinen “Pause” med smak av mandel- och karamelltryffel, mandelcrisp och svartvinbär. Pralinen “Stop” med smak av vanilj och lime. Tårtan “Shuf e” med bottnar av pistagejaconde och pistagecrisp, toppade av smultronba- varoais och smultron- och youghurtpannacotta. Éclair “Play” med smak av salt smörkola, citroncurd och citronverbenakräm. Tarte “Rewind” med pistagejaconde, smultronbavaroais och yoghurtpannacotta.

Jag passade på att ta ett foto med mobilen och i vanlig ordning så är ljuset oftast lite dunkel på en restaurang, speciellt under vintertid. Men man ser i alla fall vad det är och jag kan intyga att det var supergott.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.