Veckans blogg: Alla goda ting

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Alla goda ting

Den här veckan tar vi  steget in i februari månad och glädjande är att dagarna blir allt längre och ljusare vilket är så trevligt. Jag har inget emot kyla men mörkret kan jag trötta på efter ett tag. Generellt tycker jag man borde kunna outsourca november, januari, februari, mars och april till något land som behöver omväxling i väderleken. Det är bara onödiga månader och en transportsträcka till våren.

Veckans blogg är inte beroende av årstider utan vi kör på oavsett väderlek och denna vecka har jag letat upp Hannah Bengtzèn som bor i Skåne och som driver bloggen Alla goda ting. Inlägget sparas i vanlig ordning under fliken veckans blogg. Ha en härlig vecka och ha i åtanke om att du inte kan göra allt, men du kan göra något. Om vi alla gjorde något, skulle vi tillsammans klara allt.

Hej på er allihop! Hannah heter jag, är 30 år gammal och driver bloggen Alla goda ting. Jag bor med man och tre barn mitt i Skåne men kommer ursprungligen från Eskilstuna. Jag är i grunden utbildad hudterapeut och arbetar idag som gymnasielärare där jag har hand om hudvårdsprogrammet och stylistprogrammet, härligt och kreativt!

Jag har i flera års tid samlat recept ”på hög” och jag kände till slut att jag var tvungen att göra något med all min inspiration, så varför inte börja blogga? 2011 startade jag bloggen och jag minns hur jag glad jag blev när jag hade över 500 unika besökare på en månad, det var ju många fler än vad man har i en normal bekantskapskrets!? Typ:)

Jag minns också att lokaltidningen gjorde ett reportage om mig för ett par år sedan och då hade bloggen vuxit och hade 18 000 unika besökare/månad. Nu sitter jag här med bloggen som har över 85 000 (!) unika läsare per månad och fullkomligt älskar att blogga och föra min inspiration vidare till er! I lokaltidningen väntar snart ett nytt reportage, jag kommer att synas mer på mässor framöver och för någon vecka sedan uppmärksammade Aftonbladet min muffla (muffinssemla) som förhoppningsvis ska inspirera er framöver här kring fettisdagen. Jag har så mycket inspiration och vilja att föra bloggen och recepten framåt! Drömmen är att göra en egen kokbok, och visst kan drömmar bli sanna😉

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Bakning för mig handlar om avkoppling och passion, och vad jag bakar styrs lite efter humör och vad jag kommit i kontakt med under de senaste dagarna. Jag blir inspirerad av färger, smaker och former och kan mitt i natten ligga och fundera på vad jag ska baka. Jag älskar att lära mig nya saker och provar därför väldigt många bakverk, men jag kommer ofta tillbaka till bullar av olika slag, kladdkakor och småkakor. Det är enkelt, väldigt gott och går att variera i oändlighet! Choklad är verkligen en favorit ingrediens och den används till väldigt mycket! En kladdig kladdkaka med en klick vispgrädde eller nybakade, rykande varma kanelbullar – det är inte mycket som slår det! Eller varför inte browniecookies med kolakräm och havssalt? Mums!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
När jag är på konditori kikar jag gärna bakom glasrutorna vid disken för att se om det finns något som jag inte provat förut, finns det något nytt så hamnar det ofta på tallriken med något gott att dricka till! En favorit annars är en bit frasig Budapeststubbe eller en prinsessbakelse. En liten chokladbiskvi eller ett wienerbröd sitter inte heller fel!

Vad är ditt bästa bakminne?
Jag har otroligt många härliga bakminnen och har svårt att välja mellan bullbak med mormor när jag var liten, julgodisfix med mamma eller en spännande chokladprovning men jag ser nog ändå tillbaka på en resa. Jag och maken var i Estland för ett par år sedan och blev bjudna på fantastiska desserter såsom champinjonglass-crème brulée med mintbär, havtorn pavlova och en härlig ölglass med rågbrödschips, crème fraiche och färska blåbär! Underbart och superspännande.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Det finns otroligt många personer jag gärna hade träffat över en fika! Jag tycker att Tilde de Paula är en enormt härlig person och jag tror att vi skulle ha många givande och intressanta diskussioner. Roy Fares är en inspirationskälla inom bakning och vi hade nog haft fint utbyte med både recept och inspiration. Och varför inte Birgitta och Johan från ”Hela Sverige Bakar”? Det hade nog blivit ett härlig gäng!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Den absolut vanligaste frågan är ”Hur hinner du allt?” och svaret är att jag nog inte riktigt vet😉 Jag jobbar 100% (och lite till), har familj, hus och så kommer då bakningen, matlagningen och bloggandet. Jag verkligen älskar att ställa mig i köket så det är ingen börda att producera nya läckerheter, jag tar mig tid! Den andra frågan som är vanlig är vad jag gör av allt jag bakar och det brukar räcka med att svara att jag har fikasugna vänner, kollegor och familj så brukar det inte vara något fika kvar:)

Sockermunkar med hemgjord vaniljkräm
Recept: Här

Browniecookies med kolakräm och havssalt
Recept: Här

Key lime-paj
Recept: Här

Söta jordgubbsbullar
Recept: Här

Marängsviss-kladdkaka
Recept: Här

Knaprig twix
Recept: Här

Blogg: Alla goda ting
Drivs av: Hannah Bengtzèn
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.