Nyinvigning av Östermalmshallen

Hem Aktuellt Nyinvigning av Östermalmshallen

Efter fyra års renovering öppnade Östermalmshallen idag upp för allmänheten. Redan som liten grabb på 70-talet gillade jag att strosa omkring i Östermalmshallen och se all mat som dignade från butikshyllorna.

Saluhallen står sig väl i konkurrensen med utländska matpalats och 2007 rankade ansedda tidskriften Bon Appétit Östermalmshallen som världens sjunde bästa.

Foto: Ma Tante

Renoveringen har utgått från byggnadens tidstypiska karaktär och kulturhistoriska värden och man har bland annat återskapat den ursprungliga stjärnformade planlösningen från 1888.

Det är ljusare färger och mer dagsljus i den renoverade saluhallen där det numera även finns balkonger där gästerna kan äta samtidigt som de ser ned på handeln. Det blir även nya uteserveringar längst med Nybrogatan och Humlegårdsgatan.

Renoveringen har kantats av förseningar och notan hamnade till slut på 1,35 miljarder kronor. Visst har den provisoriska byggnaden på torget varit helt okey men givetvis kan det ej jämföras med saluhallens ursprungliga tegelbyggnad.

Totalt finns det 17 butiker och restauranger och för den fikasugne gästen finns ett flertal ställen att välja mellan såsom Paulas, Ma Tante, Tysta Mari, Betsy Sandberg choklad, Nybrœ Smørrebrød.

Foton: Östermalmshallen

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.