Premiär för semlor

Tiden är kort för pepparkakor, klenäter, lussekatter, saffransbullar och mandelmusslor för nu puffas de undan då semlan gör sitt intåg.

I dag är det premiär för semlan hos många bagerier och konditorier runt om i landet. Nåja, nu är det många fik som sedan flera veckor tillbaka erbjudit saffranssemlor och visst, det är ju ändå inte riktigt samma sak men ändå ”same same but different”.

Som jag tidigare skrev om för ett par veckor sedan så inträffar Fettisdagen inte förrän den 5 mars så det blir en ovanligt lång semmelperiod. Och i vanlig ordning så undrar vi vad som blir 2018-års hybridsemla! Vem kommer att lansera den knasigaste, vackraste och godaste semlan?

Allt detta kommer vi bli varse om så småningom, var så säkra på det. Givetvis kommer jag i vanlig ordning hålla öron och ögon öppna för det senaste och publicera det på bloggen.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.