När Mattias Ljungberg på Tössebageriet lanserade semmelwrapen 2015 blev det startskottet för semmelhybriderna. Jag kommer väl ihåg att jag stod på ”Tösse” och bakade nachosemlor åt MR Cake 2018 – en väldigt enformig historia men ack så kul jag hade med bagarteamet.

De senaste åren har har antalet hybrider avtagit och man har förfinat de hybrider som genom åren tagits fram av olika bagerier och konditorier runt om i landet. I förra veckan skrev jag om Tösse-Mattias som nu lanserat en pop-up semla och i dagarna lanserade 7-Eleven, Semla-to-go. Korvsemlan i sig är ingen ny hybrid, den har jag sett tidigare år, men 7-Eleven har paketerat och marknadsför Semla-to-go på ett sätt som gör att den får genomslag i media och hos allmänheten.

Semla To-Go är utformad som en varmkorv med bröd. I brödet har de en mandelfyllning, som sedan täckts med grädde och jordgubbssylt(!). Semla To-Go säljs på samtliga 7-Elevenbutiker och priset är 29 kronor. Semla To-Go finns även i en vegansk version.

Huruvida den är god kan jag inte vara på då jag ej testat semlan och så så undrar jag stillsamt vad det är för kvalité på ingredienserna.

Foto: 7-eleven

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.