Popup-semla från Tössebageriet

Är semlan en semla utgavs i december 2016 och är en bok som Mattias Ljungberg på Tössebageriet i Stockholm och fotografen Joel Wåreus gav ut. Boken som är fullproppad med olika typer av semlor med tillhörande recept, varav den riksbekanta semmelwrapen givetvis finns med, blev snabbt en braksuccé.

Klassiska Tössebageriet kickade traditionsenligt igång semmelsäsongen 2 januari och precis när vi trodde att hybridsemlornas tid var över så publicerade Mattias i veckan en popup-semla på Instagram. Popup-semlan är en liten semla med botten och lock fylld med nyvispad grädde, mandelmassa och karamelliserade mandlar. Allt förpackat i ett rör med popup-funktion. Ja, vad skall man säga, Mattias har gjort det igen.

Jag saknar min tid på Tössebageriet där jag var bagarlärling 2018 och det jag saknar mest är medarbetarna. Läs om min tid på Tösse här.

Gå nu ut och köp dig en riktigt god semla❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.