Stilfull brioche cube-semla från Socker Sucker

Det är högtryck för bagare och konditorer då semmelperioden så sakteligen dragit igång och förhoppningsvis blir det en bra försäljning av semlor i år. Jag åt min första semla redan 2 januari och nuförtiden brukar jag äta ungefär 10-15 stycken under en säsong. Annat var det när jag mellan 2014-2016 genomförde mina semmeltester i Stockholm. Under tre semmelsäsonger åt jag mig igenom ungefär +100 semlor/år och testet presenterades i sin helhet några dagar innan Fettisdagen.

Det är väsentligt att semlor är välbalanserade och goda men jag anser att det visuella intrycket är minst lika viktigt. Ett vackert hantverk som komponerats av en duktig bagare/konditor gör att jag med jämna mellanrum spontanköper ett bakverk enbart för att utseendet tilltalar mig.

Några som är duktiga på att skapa stilfulla bakverk och kondisvaror är bagaren Bedros Kabranian och konditorn Frida Bäcke som öppnade upp Socker Sucker i september 2022 i hörnet av Drottninggatan/Rådmansgatan i Stockholm. Bedros har tidigare jobbat som bagarchef hos Magnus Johansson bageri & konditori samt på Mr Cake och varit medlem i det svenska bagarlandslaget. Frida har tidigare vunnit VM-guld med kocklandslaget, brons i European Cup med konditorlandslaget, jobbat som chefskonditor på Magnus Johanssons bageri & konditori, Art Bakery och Aira. Frida har även blivit vald till konditorernas konditor bland 100 branschkollegor.

Hos Bedros och Frida finner du klassiska semlor, laminerade semlor och veganska semlor. Semmelfyllningen består av rostade valenciamandlar och de gör mandelpastan själva som de smaksätter med bittermandel, vanilj och kardemumma. Bedros har under många år experimenterat och tagit fram stilfulla croissantkuber i olika varianter och häromdagen la han upp en stilfull brioche cube-semla som vi konsumenter förhoppningsvis inom kort kan köpa i butiken.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.  

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.