Fika på Vansbro Konditori & Bageri

Hem Bagerier Fika på Vansbro Konditori & Bageri

En av mina bagarvänner har under en längre tid sagt åt mig att jag måste besöka Vansbro Konditori & Bageri. I förra veckan så satte sig bagaren och konditorn Jesper Långström och jag i bilen och begav oss ut på en liten rundtur i Dalarna, Hälsingland och Gästrikland. Vi hann besöka ett flertal ställen och det kan jag direkt säga att det finns många bra bagerier och konditorier i dessa trakter. Nu kom vi till Vansbro strax före fem vilket är väldigt sent och givetvis hade alla i produktionen gått hem för länge sen.

Vansbro Konditori & Bageri startades 1956 av Arne Håkansson och 1973 tog Arnes son Dick Håkansson över tillsammans med hans fru Oddrun. 2003 tog nuvarande ägarna Lotta Liljeqvist (Dicks dotter) och hennes man Patrik Liljeqvist över.

Det är ett perfekt fikastopp då E16 går i närheten och jag kan varmt rekommendera ett stopp då utbudet är superbra. Inga mossiga och trista bakverk utan riktig schysst kvalité. Prinsess-semlan har valsat runt i pressen under en längre tid och nu var jag tvungen att testa den i och med att den finns i utbudet. Jag hade i förväg en känsla av att semlan skulle kunna vara lite för söt för min smak, vilket besannades. Vetebulle, marsipan, mandelmassa, vaniljkräm och grädde och gissa om jag fick en sockerchock *s*m*i*l*e*. Välgjord men alldeles för sötsliskig för min smak men nu har jag i alla fall testat årets hybridsemla.

Om du är på väg till Sälen eller Siljan så är mitt heta tips att stanna till för en fika på Vansbro Konditori & Bageri för de är riktigt bra.

Vansbro Konditori & Bageri
Adress: Äppelbovägen 8, Vansbro
Telefon: 0281-105 07
Hemsida: Här
Instagram: Här
Facebook: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.