Sophies Canelé öppnar nytt fik

Hem Hört på stan Sophies Canelé öppnar nytt fik

Vad i hela fridens namn är en canelé för något kanske du undrar? Det är ett bakverk från Bordeaux med karameliserad och krispig yta och segt innanmäte som bakas i små kopparformar i mycket hög temperatur. De är inte lika färglada som sina släktingar, macarons, Fransyskan Sophie Maillard startade upp sin verksamhet 2012 och håller idag till i Årstaberg. Hon levererar canalèer till ett flertal caféer och restauranger bland annat Kafè Esaias, Fredsgatan 12, Cafe au lait Åhlens, Sempre och Coffice. Nu växlar Sophie upp och öppnar ett kafé-bageri-konditori i Vasastan dit hon nu söker personal. Det kommer att serveras fransk frukost, brunch, fika och lunch varje dag. Spännande tycker jag och det skall bli ett sant nöje att få göra ett besök den dag hon väl öppnar. Spana även in denna video från Sophies Canelé.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.