Idag blev det en härlig fika på Broms Karlaplan. De slog upp sina portar i början på augusti förra året (vilket jag tidigare skrivit om här) med stjärnbagaren Sebastien Boudet som då basade över bageriet. Men efter bara ett halvår lämnade Sebastien bygget med motiveringen att han ville driva verksamheten 100% ekologiskt, vilket var svårt med en krog i Broms prisklass. Idag åker Sebastien land och rike runt och föreläser och håller kurser, vilket han verkar trivas bra med. Jag har även noterat att han brukar gästspela på Bageri Petrus en del också. Broms bageri och restaurang lever givetvis kvar och de håller fortfarande hög klass. Annie och jag åt deras franska gårdskyckling häromveckan som var härligt god. Idag beställde vi en croissant aux amande och en pain aux raisin och jag måste bara skriva, c’etait magnifique. För det första finner man inte dessa bakverk överallt i stan (Petite France, Egoïste och Saturnus brukar ha) och för det andra så kan de bli torra och lite hårda om de stått framme för länge men det som serverades idag var sagolikt goda.
Skriv ett svar