För sjätte året i rad har Daniel Roos komponerat Nobeldesserten och än en gång har han lyckats med konststycket att ta fram en vacker skapelse som är en fröjd för ögat.

Årets dessert består av hallonmousse, torr chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet. Hallonen är av sorten Glen Ample och kommer från Hallongården i Trelleborg.

Foto: Åsö

Även i år kan vi som inte var inbjudna till Nobelmiddagen ta del av desserten som finns att köpa i en konsumentanpassad version på K-märkts samtliga enheter i Stockholm.

By the way, kommer du ihåg Daniel Roos tidigare Nobeldesserter?
2018 – Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet vaniljkräm, kolasås och havresmulor
2017 – Frostig blåbärsbavaroise, blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger.
2016 –  Sudachimoln medhjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper.
2015 – Körsbärsblomma med kaffesmak, mandel och nougat-botten med krossade kakaobönor, browniebotten med espresso, vaniljpannacotta, kaffebavaroise, chokladcreme, körsbärsgelé.
2014 – Saffranspannacotta, brynt smörkaka med hasselnötskrisp, salmbärsmousse, salmbärskräm och chokladsmulor.

Spana in klippet där Daniel visar hur han sätter ihop 2019-års Nobeldessert bit för bit.

K-märkt patisserie & bageri
Adress: 
Karlavägen 100, Götgatan 98 (Teatern – Ringens köpcentrum), Hötorgshallen (entréplan), Bokcafé (Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgatan 30)
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Daniels Instagram: Här

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.