Spigamadre bygger ut

Det lilla hantverksbageriet Spigamadre som drivs av italienskan Barbara Carraciolo fyllde nyligen ett år. Nu bygger hon ut verksamheten och tar över lokalen bredvid vilket innebär plats för större produktion och fler platser för fikade gäster.

Barbara kom till sverige för 14 år sedan för att forska på Karolinska men kärleken till brödhantverket tog överhand och för ett år sedan startade hon upp sin verksamhet på Gullmarsvägen 42 – cirka 600 meter från Gullmarsplan. Barbara väljer med omsorg mjöl från mindre aktörer och hon mal sedan mjölet i en vacker träkvarn som hon importerat från Österrike.

I mars släpptes boken Crusts – The Ultimate Bakers Book i USA – utgiven av ett amerikanskt bokförlag och skriven av Barbara. En fet rackare på 800 sidor och väl värd att läsa. Vetets moder huserar i Årsta – bara så du vet.

Spigamadre
Adress: Gullmarsvägen 42 F (ca 600 m från T-bana Gullmarsplan)
Facebook: Här
Instagram: Här
Öppettider: Tisd-fred 07.30-18.30. Lörd 08.30-17.00

Foton: Spigamadre

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.