Art Bakery – fika möter konst

Hem Bageri Art Bakery – fika möter konst

På 90-talet och en bit in på 2000-talet var NK platsen som de flesta bagare och konditorer ville jobba på och NK fostrade många duktiga hantverkare som idag driver egna bagerier/konditorier runt om i landet.

De senaste tio åren anser jag att NK tappat sin position som marknadsledande och att de inte hängt med i utvecklingen på bröd och kondisvaror. Men nu 2018 kanske det äntligen blir ändring på det.

Den 26 november slog Johan Sörberg och Erik Molinder (Melanders Grup) upp dörrarna till Art Bakery i NK:s nya lokaler på Regeringsgatan 47 som går under namnet NK Parkaden och som knyts samman med den nya saluhallen som skall stå klar efter nyår.

I saluhallen kommer Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG att husera, fiskdisken bemannas av bröderna bakom Melanders, ostdisken av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet och Johannes Cullberg från Paradiset står för livsmedel, frukt och grönt.

Fram till nyår kommer det vara uppdelat mellan Art Bakery och nuvarande NK Bröd men därefter är det enbart Art Bakery som gäller och en del bagare/konditorer går då över till det nya stället som sammanlagt kommer att ha fem konditorer och fem bagare som heltidsanställda.

Tanken är också att kända bagare och konditorer skall göra gästspel under säsongen vilket jag tycker är en bra idé.

Jag gillar de nya lokalen som är stor och luftig med gott om utrymme mellan borden och den som står bakom inredningen är Åke Axelsson som är en välkänd möbel- och inredningsdesigner.

Runt om i lokalen hänger tavlor som diverse konstnärer ställer ut och som är till försäljning och i dagsläget hänger det konst från Absolut Art.

Jag gillar dessutom när man som kund kan se in i produktionen då det skapar en mer levande miljö. Josephine Eriksson är kondisansvarig och kommer senast från en liknande roll på Wienercafeet på Biblioteksgatan där hon jobbade under ett par år.

Josephine medverkade i Dessertmästarna 2014 där hon vann tårtmomentet och hon har även vunnit tävlingen Årets Pralin 2012. Hon är en hejare på att skapa stilfulla och goda bakverk och jag vet att hon har den välkände konditorn Antonio Bachour (som nyligen var i Sverige) som stor förebild.

Johan Sörberg har en lång och gedigen meritlista från såväl nationella som internationella tävlingar och har tidigare varit landslagstränare för bagarlandslaget. För den breda allmänheten är han välkänd som domare i tv-serien Hela Sverige Bakar (tillsammans med kakdrottningen Birgitta Rasmusson). Johan har tidigare även drivit Riddarbageriet och Rivalbageriet i Stockholm.

Jag är övertygad om att Johan kommer att lyckas med upplägget där hantverk, tokigheter och transparens är ledorden och av det jag sett hittills så lovar det gott. Nu hann min fru Annie och jag bara smaka en liten del av utbudet men av det vi åt så var det enbart glada miner och tummen upp. Utbudet var bra och kommer fyllas på än mer efter hand och jag är även nyfiken på brödsortimentet då jag är en riktig brödälskare.

Ett tips är att besöka Art Bakery innan det blir allt för populärt och jag kommer garanterat plöja igenom utbudet den närmsta tiden🤗

Art Bakery
Adress: Regeringsgatan 47
Öppettider: Här (samma tider som varuhuset)
Instagram: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.