I januari och februari brukar semmeltesterna dugga tätt och först ut att testa semlor var Stockholms bagare och konditorer som idag vid 14-tiden korade stans bästa semla. Detta skedde på Formex-mässan (inredning och design) och totalt granskades 20 stycken semlor från konditorier och bagerier i Stockholmsområdet. Juryn bedömde semlornas utseende, kvalité och smak och de visste inte i förväg vilka bagerier och konditorier som bakat semlorna (vilket jag tycker är bra). Juryn bestod av:
- Håkan Johansson, bagare, världsmästare i bageri 2014
- Elisabeth Johansson, konditor och kokboksförfattare
- Anna K Sjögren, matskribent och kokboksförfattare
- Tom Sjöstedt, kock, vinnare av Årets Kock 2008, restaurang Lilla Ego
Vem vann då? Bästa semlan enligt juryn stod Grillska Huset för, stort grattis.
- Grillska Huset
- Brunkebergs Bageri
- Älvsjö Bageri
Skriv ett svar