Svalkande superdrinken Chia fresca

Hem Ekologiskt Svalkande superdrinken Chia fresca

Jag driver en fikablogg och älskar bröd och bakverk men jag tränar också en hel del – annars hade jag sett ut som Barbapapa – och avslutade för fyra veckor sedan min årliga byggardiet som brukar vara i 17 veckor (i år gick jag ned från 93,0 till 82,5 (snitt 617g/vecka). Balansen mellan proteiner, kolhydrater och fett blir så klart extra viktiga under perioden och en av nyttigheterna som jag rekommenderar är chiafrön. Chiafrön har sitt ursprung från Mexico och är rena rama näringsbomben som innehåller massor av omega 3, fibrer, antioxidanter, proteiner och mineraler såsom kalcium, fosfor och kalium. Visste du föresten att chiafrön innehåller hela åtta gånger mer omega 3 än lax!

Chiafrön har fått sitt breda genombrott i år och det är trendigt att använda dessa så kallade superfrön och nu i värmen så kan det kanske passa med en kall Chia fresca som här visas av underbara Green Kitchen Stories.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.