Utmaningar för Thelins konditori

Hem Hört på stan Utmaningar för Thelins konditori

I veckan läste jag att anrika Thelins konditori riskerar att lägga ned samtliga enheter i Stockholm. Detta då det tydligen pågår ett byråkratiskt bygglovstjafs gällandes bageriet i Gröndal som levererar varor till samtliga Thelins-enheter runt om i stan. De har ansökt om permanent bygglov för sin verksamhet men förslaget till beslut är att de skall få avslag och då riskeras nedläggning. När de köpte fastigheten 2010 där bageriet ligger så missade de att de enbart fick ett tidsbegränsat bygglov, vilket uppdagades när de sökte ett annat bygglov. Den 16 juni skall ärendet upp i nämnden och då avgörs Thelins framtida öde.

Thelins har idag 97 anställda med 15 butiker runt om i stan. Det nuvarande tidsbegränsade bygglovet sträcker sig dock fram till 2020 så om de skulle få avslag så finns det ändå tid att finna en ny lokal (om de nu vill det). Även om jag inte är någon större anhängare av kafékedjor så anser jag att det finns plats för alla och Thelins som grundades i början på 1900-talet har definitivt en plats på fikakartan. Deras flaggskepsbutik på Sankt Eriksgatan på Kungsholmen kan man ha åsikter om men det är ta mig tusan alltid knökfullt med folk där. Artikeln i sin helhet kan du läsa här.

Uppdatering 18 juni.
Vid ett möte den 16 juni med stadsbyggnadsnämndens ledamöter beslutades att bageriet får vara kvar med permanent bygglov. Läs mer här.

imageedit_20_6172852568Thelins rågkornssurdeg med chevrékräm, pistagenötter och björnbär. Foto från deras Instagramkonto.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.