Veckans blogg – Amandas godsaker

Mitt namn är Amanda Pettersson och jag bor i Järvsö med min sambo Gustav, hunden Jeff och vår katt Leffe. Jag studerar till lantmästare på Sveriges Lantbruksuniversitet och kommer ta examen i juni.

När jag inte bakar är det nämligen lantbruk och de gröna näringarna som jag brinner lite extra för! Utöver bakning och studier blir det en hel del löpning och hundträning på fritiden😊

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Oj svår fråga! Egentligen allt från surdegsbröd till tårtor och desserter, älskar att experimentera i köket och lära mig nya saker. Men ska jag välja är det oftast något med choklad, som brownies av olika slag och med olika toppings. Även surdegsbröd, i alla fall när det jäser som det ska. Att få se brödet jäsa och ut ur ugnen kommer ett alldeles perfekt luftigt bröd – det kan man kalla lycka😍

Hur ofta brukar du baka?
– Ofta bakar jag flera gånger i veckan, mest bröd på vardagar och mer bakverk till helgen. Det som blir över (om det blir något över) brukar jag frysa in, alternativt ge till nära och kära.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Det första luftiga surdegsbrödet (tänk så många platta bröd jag gjort i mina dagar och fortfarande gör för den delen😂). Sedan är min första trevåningstårta också ett fint minne, jag var stolt och lättad över att den inte ramlade ihop när den var färdig.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Älskar att gå på kafé och se alla godsaker som finns där i överflöd. Jag tänker varje gång att jag måste testa något helt nytt och spännande men av någon anledning brukar det oftast bli en dammsugare eller något med choklad😅.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Roy Fares och gänget i JLC (okej, nu blev det fyra personer men ändå). Roy Fares eftersom han gör sådana otroliga bakverk och är en stor inspirationskälla för mig och gänget i JLC eftersom dom verkar ha en sådan härlig humor! Det skulle blivit en rolig fikastund😍

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Jag hämtar inspiration från många fina konton på Instagram men några favoriter som jag ser upp till lite extra är:

Mormorbettyskringlor – Har följt henne länge och sett hur hon utvecklat sitt stenugnsbageri/kafé, att hon tänker rena råvaror från grunden utan tillsatser och nu också gör om en gammal kvarn till bageri är ju verkligen så inspirerande.

13e_bagaren – Har följt henne sen hon var med i Hela Sverige bakar och hon har alltid varit en stor inspirationskälla med sina fina bakverk och försäljningen av dessa i sin bagarbil.

Brioche hamburgerbröd – Recept här
Citronbullar med citronglasyr – Recept här
Cheesecake brownies – Recept här
Dulche de leche pannacotta – Recept här
Kladdkaka med chokladfudge – Recept här

Blogg: Amandas godsaker
Drivs av: Amanda Pettersson
Instagram: Här

Stort tack Amanda för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.