Veckans blogg – Fannies fika

Fannie Andersson heter jag och är hela 34 år gammal och bor i Järfälla utanför Stockholm med min man och vår dotter som är tre år. Jag jobbar som produktanalytiker på Trustly där jag stormtrivs. Jag har jobbat med betalningar på lite olika bolag sedan jag tog min kandidat i Data- & systemvetenskap 2016.

På min fritid då jag inte bakar, umgås jag med familjen så mycket jag kan, tränar och spelar gärna padeltennis eller är ute i naturen. 

Gällande mitt bakintresse är jag helt självlärd, hämtar massor med inspiration från alla möjliga sociala kanaler. Jag driver bloggen Fannies fika och den startade jag först som ett projekt för att bara ha mina recept samlade någonstans för mig själv. Nu har bloggen runt 15k visningar i månaden och det är så roligt att se sina egna kanaler växa och uppskattas. 

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
 – Jag gillar bäst att baka tårtor och bakelser. Anledningen till det är enkel, jag ÄLSKAR att dekorera! Visst går det att dekorera andra bakverk också men får nog ändå säga att tårtor och bakelser är i topp. 

Hur ofta brukar du baka?
– Det blir nog 2-4 gånger i veckan. Familjen, vänner och kollegor är riktigt fikaglada personer så det är inga problem att få det uppätet. 

Vad är ditt bästa bakminne?
– Det är ett minne från barndomen jag aldrig glömmer och det är när jag gick i lågstadiet och vi skulle baka chokladbollar med klassen. Vi klurade ut ett riktigt roligt “prank” och fyllde en chokladboll med en matsked salt. Den gav vi till läraren, gissa om det var ett “succéprank”😉

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag tänker alltid att jag ska testa något nytt, men alltför ofta blir det ett säkert kort. En riktigt bra kanelbulle eller bakelse går alltid hem hos mig. 

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Svår fråga, spontant tänker jag andra bakprofiler som inspirerar mig och då skulle man ju kunna prata bakning och desserter i timmar! Hur härligt skulle inte det vara? 

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Absolut, hur många som helst! Hittar nya konton, kanske inte precis varje dag men i alla fall flera i veckan att hämta inspiration ifrån. Jag följer både stora och små konton och jag tycker inte antalet följare alltid speglar personens konto. Det finns många små konton som behöver lyftas och det gör jag gärna i mina kanaler. 

Gräddbullar med Ballerinakex – Recept här
Brownies med choklad- och salt lakritstopping – Recept här
Kladdkaka med topping – Recept här
Salted Caramel moussetårta med Nutellapannacotta & browniebotten – Recept här
Banoffeepaj i glas – Recept här

 

Blogg: Fannies fika
Drivs av: Fannie Andersson
Instagram: Här

Stort tack Fannie för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.