I februari 2018 öppnade Daniel Pedersen, Mikael Lind och David Blom Spröd stenugnsbageri i Huddinge i södra Stockholm. De tre känner varandra väl sedan tiden tillsammans som arbetskollegor på Saltå kvarn.
Bageriet har en tydlig ekologisk profil och en uttalad vilja att verka lokalt och hållbart. Utöver bageriet driver de även kaféverksamheten på Fullersta gård som är Huddinge kommuns konstcentrum. Gården ligger naturskönt belägen i Fullerstaparken, en kort promenad från Huddinge centrum. Husets historia sträcker sig tillbaka till 1651 och är den äldsta bosättningen i centrala Huddinge.
Beskriv Spröd stenugnsbageri för dem som aldrig besökt er.
– Vi är ett hantverksbageri som fokuserar på surdegsbröd med långa jästider. Allt bakas i stenugn. Vi bakar uteslutande på svenska ekologiska spannmål. Även bullar, kondisbitar och luncher finns på menyn.
Hur ser ert sortiment ut?
– Bröd, bullar, kondis och gott kaffe! Lättare Luncher erbjuds dagligen. Pizza två dagar i veckan bakas under lunchtid.
![](https://robbansbasta.se/wp-content/uploads/2021/04/imageedit_8_4107277098.jpg)
.
Varför skall man fika hos er?
– Vi är ett litet och personligt bageri där vi brinner för att alla våra kunder ska gå härifrån med en positiv upplevelse. Vår passion för yrket hoppas vi avspeglas i våra produkter.
Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Missa inte våra bullar, de är himmelska! När vi har våra pizzaluncher gäller det att vara snabb med att boka, säljs ofta slut. Vår klassiska levain som bakas på vete och dinkel är ett härligt bröd som passar till allt!
Varmt välkomna hälsar Daniel, Mikael och David med personal.
![](https://robbansbasta.se/wp-content/uploads/2021/04/imageedit_5_9085257648.jpg)
.
Spröd stenugnsbageri
Adress: Hörningsnäsvägen 20, Huddinge/Stockholm
Öppettider: Måndag-söndag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram)
Facebook
Instagram
Hitta hit
Spröd Fullersta gård
Adress: Fullersta gårdsväg 18, Huddinge/Stockholm
Öppettider: Onsdag-söndag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram/hemsida)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit
Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.
![](https://robbansbasta.se/wp-content/uploads/2021/04/imageedit_33_4127371145.jpg)
![](https://robbansbasta.se/wp-content/uploads/2021/04/imageedit_14_9700161189.jpg)
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar