Veckans blogg: Amélie Almén

Jag heter Amélie Almén och bor i Skövde tillsammans med min sambo, Teodor. Jag jobbar som Social Media Coordinator på Julas huvudkontor i Skara och trivs så himla bra. Jag har turen att ha fikamonster till kollegor, så det mesta av det jag bakar följer med till jobbet – det är väldigt uppskattat!

När jag inte jobbar med Julas sociala medier driver jag eget företag, uppdaterar mina sociala kanaler så som bloggen och Instagram. Jag spenderar till stor del tid i sociala medier och lär mig nya saker för varje dag. Målet är att kunna satsa ännu mer på mina social kanaler och bli en ännu bättre hemmabagare.

I november 2018 vann jag Matbloggspriset i kategorin ”Bästa Bak- och Dessertblogg.” Det känns fortfarande overkligt och jag är så stolt över mig själv att jag blev nominerad. Det är som ett kvitto på att det jag gör verkligen ger resultat och ännu roligare att det uppskattas av andra. Det får mig att vilja satsa mer!

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Brownie, det är enkelt och oftast så finns alla ingredienser som behövs hemma. Skulle de över- eller undergräddas gör det inget. Det blir lika gott ändå 😉

Hur ofta brukar du baka?
– Under det senaste året har jag bakat ca 10-20 gånger per månad, dvs tagit fram mellan 10-20 unika recept. I vissa perioder blir det mer och andra mindre. Dock får inte alla bakverk synas på bloggen, jag har väldigt höga krav på hur det ska se ut. De gångerna jag blir nöjd fotar jag dem, publicerar recept och bilder på bloggen samt bild på Instagram.

Vad är ditt bästa bakminne?
– När jag och min kusin, Edvard, gjorde egen Ferraribilsglass gjord på kondenserad mjölk, vispgrädde och Ferraribilar. Vi hade så roligt och blev båda glatt förvånade när vi tog första skeden av den goda glassen. Det smakade EXAKT som godisbilarna gör. Vår plan är att göra den igen och då kommer jag att dela den på bloggen. Det lovar jag!

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Ugnsbakad cheesecake, det är så gott och alltid roligt att testa en ny variant. Annars funkar alltid ett bakverk med choklad, det är svårt att motstå.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Kronprinsessan Victoria, Peter Jöback & Tareq Taylor.

Finns det några personer du hämtar inspiration ifrån?
– Det finns så många som inspirerar mig dagligen, speciellt bland alla de fantastiska personerna jag följer på Instagram. Jag får ofta inspiration när jag går i olika matbutiker och tänker ”Med det här skulle jag kunna baka det här…osv” – inspirationen flödar och det klias nästan i fingrarna efter att få baka. Man skulle kunna säga att jag tänker i ”bakverk” – alltså hur ett bakverk kan se ut.

Discopaj – ett mycket populärt recept på bloggen
Recept: Här

Dulce de Leche Cheesecake – en svårslagen kaka
Recept: Här

Chokladcheesecake – perfekt för en riktig chokladälskare
Recept: Här

Bananbröd – perfekt att baka med övermogna bananer
Recept: Här

Kardemummabullar – dra mig baklänges så goda och saftiga de är
Recept: Här

Blogg: Amélie Almén
Drivs av: Amélie Almén
Facebook: Här
Instagram: Här

Stort tack Amélie för din medverkan🙏
Se fler veckans blogg inlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.