Veckans blogg: Annas mat och bakblogg

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Annas mat och bakblogg

Efter åtta veckors sommaruppehåll är det åter dags för serien veckans blogg. I januari 2015 startade jag upp veckans blogg där jag varje vecka lyfter fram en bloggare med fokus på bakning. Fram tills idag har jag haft äran att ha med 92 stycken härliga bloggare som delat med sig av sina foton och recept.

Först ut denna hösttermin är Anna Leijonswärd som driver Annas mat och bakblogg. Läs mer om Anna och ta del av hennes recept och i vanlig ordning spar jag inlägget i fliken ”Veckans blogg”. Ha en trevlig vecka och kom ihåg att sinnen är som fallskärmar. De fungerar bara som de ska när de är öppna.

13329217_139656139774682_865608135_n

Jag heter Anna, bor i Örebro med man och tre barn. Har alltid gillat bakning och matlagning och har sedan jag var liten testat och experimenterat i köket, vilket min familj nästan dagligen utsätts för😉 Har till vardags ett stillasittande jobb och tycker det är skönt att få göra något praktiskt och jobba med händerna när man suttit still en hel dag.

Tiden i köket blir lite som terapi för mig. På mitt Instagramkonto och på bloggen tipsar jag om vällagad men enkel matlagning och bakning. Jag har varit med på en del Instagramkonton som veckans tips samt som veckans blogg hos andra bakbloggare. Har även fått recept publicerade i mattidningar ett par gånger.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Kladdkakor är en favorit. Enkelt att svänga ihop och som går att variera i oändlighet och alltid uppskattat. En favorit här hemma är en med nutella.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
En krämbulle eller något gott med choklad som tex biskvi.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
När jag en sommar var hos min mormor tillsammans med min kusin och vi skulle göra maränger. Deras blev perfekta medans mina flöt ut över hela plåten så det var bara att göra om och göra rätt. Då gick det bättre och lyckan var total.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Leila Lindholm, har följt hennes resa från start. Roy Fares, inspirerar mig massor och Tina Nordström, full av energi och livsglädje. Tror denna trio kan bjuda på gott sällskap med många skratt och massor av inspiration.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Det är inte ofta jag får frågor på bloggen, de flesta frågar på Instagram. Oftast är det bara glada hejarop men ibland får jag frågor om hur många bitar/portioner ett recept räcker till.

imageedit_3_4206681869

Blåbärskaka
Recept: Här

IMG_6691

Daimcheesecake
Recept: Här

IMG_6678

Glutenfri kokosrulle med lemoncurdgrädde och blåbär
Recept: Här

IMG_6679

Somrig marängtårta
Recept: Här

imageedit_9_4299372851

Nutellakaka
Recept: Här

imageedit_7_5817632220

Snickerscheesecake
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_5_3722460471

Blogg: Annas mat och bakblogg
Drivs av: Anna Leijonswärd
E-post: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.