Dagens fika på Haga Tårtcompani & Bageri

Hem Dagens fika Dagens fika på Haga Tårtcompani & Bageri

Idag har jag varit på finfika hos Anna Cardelius och Oscar Målevik på Haga Tårtcompani & Bageri som hade invigning på deras nya enhet i Hammarby Allé i Sjöstaden. De håller till i den nyare delen av Hammarby Sjöstad som håller på att byggas och som heter Fredriksdal. Läget kan de inte klaga på med utsikt mot Hammarbyslussen med alla båtar som passerar. En av grannarna kommer att vara Paolo Roberto som öppnar ny restaurang strax nedanför dem.

IMG_4030edited

Lokalen är ljus och fin och träpanelerna är likt övriga enheter på Torsgatan och Fleminggatan målad med signaturfärgen Falurött. Jag gillar detaljerna med stiliga kuddar, levande ljus och en blomma på vare bord, det ger en ombonad känsla.

Jag har tidigare nämnt att ”Hagabageriet” varit duktiga på att konceptuera sin verksamhet där de på ett tidigt stadium sett till att skapa ett helhetstänk med varumärket. Logotypen i form av en kungakrona och en bagarkringla med ögon, näsa och mun är ett sätt att visa att allt som bakas på ”Hagabageriet” är extra snyggt, extra välgjort och extra gott.

14232658_10153734244840824_7653447022996458542_nIlias Ioannidis, Per-Olof Henriksson och så lilla jag.

Utbudet består bland annat av olika sorters tårtor, smörrebröd, kardemummabullar, kanelbullar, sockerkringlor, småkakor och bröd. En hel del kommer att göras i ordning på plats men vissa saker bakas på Torsgatan.

Under tiden jag fikade så ramlade det in en del välkända ansikten såsom Magnus Johansson, Per-Olof Henriksson (Bakery by Pontus), Ellinor Isaksson (Chokladfabrikens grundare och delägare) som även hade med sig den nya vd:n Ilias Ioannidis.

Jag åt en riktigt god blåbärstårta med kardemumma, limemousse och italiensk maräng. Den rekommenderar jag varmt. Om du är sugen på ett nytt fräscht fikaställe i stan, bege dig då till Hammarby Allé 1 i Sjöstan.

IMG_3593editedHärligt äppelbröd med solrosfrön från ”Hagabageriet”.

Du missade väl inte Oscars inlägg i somras från hängmattan? Du kan läsa den här.

Haga Tårtcompani & Bageri
Adress: Hammarby Allé 1, Hammarby Sjöstad. Övriga enheter: Torsgatan 75, Fleminggatan 107
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.