Veckans blogg: Bagerskan

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Bagerskan

Ny vecka och nya möjligheter och visst är det underbart att ljuset börjat återvända så smått! Dagarna blir allt längre, fågelkvitter på morgnarna och ljust när man går hem från jobbet. En ny vecka innebär också presentation av en bak- och dessertbloggare av klass och denna vecka är det Karin Bernfalk som driver bloggen Bagerskan som är i fokus här på Robbans bästa.

Canon 9-12 053[3]

 

Jag startade bloggen i maj 2009 så i år fyller den 6 år! Jag ville visa upp mina tårtor som jag började göra när min äldsta dotter fyllde 3. Allt är egentligen tack vare henne och hennes Pippi-tårta. Efter det har det rullat på och jag har utbildat mig till bagare & konditor. Jag har även jobbat i yrket i några år men känner att jag hellre har det som ett fritidsintresse än ett heltidsjobb. År 2010 var jag nominerad till årets matblogg och kom då topp tre. År 2014 fick jag Matbloggsprisets Hedersutmärkelse (intervju från P4 Kalmar här) vilket var otroligt roligt och överraskande!

Jag är uppvuxen i Stockholm och flyttade ner till Småland -99 efter att jag träffat min man. Vi bor ute på landet med katter o höns. Och vi har 3 barn; Linnea 10, Sebastian 6 och Alice 3 år. För tillfället är jag arbetslös men drömmer om att jobba med information & kommunikation, eller varför inte kunna livnära mig på bloggen.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag har alltid gillat att baka och ett bakverk som ligger mig varmt om hjärtat är kladdkakan. Den går att variera på alla möjliga sätt. Min favorit är när man byter ut kakaon mot marsankrämspulver och lägger i lite frukt som tex jordgubbar, hallon eller blåbär. Supergott! En annan sak jag gillar är att experimentera och att förnya recept som till exempel byta ut apelsinen i en Ambrosiakaka till lime eller varför inte blåbär. Framför allt så ska det vara enkelt, gott och vackert när jag bakar. Jag ogillar långa o krångliga recept med många delmoment!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag är väldigt svag för choklad i alla former och gärna i tårtform. När jag går på konditori väljer jag gärna något jag vanligtvis inte gör hemma. Det är alltid kul att testa något nytt som jag förhoppningsvis kan inspireras av.

 Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Ett av mina bästa bakningen var när jag fick i uppdrag att baka i en provisoriskt uppbyggd lägenhet i entrén till IKEA Barkarby. Jag bakade i ett litet och mycket enkelt kök, det fanns bara en ugn och en kyl, inget rinnande vatten. Uppdraget var i samarbete med IKEA och Ikano bostad, där deras önskemål var att jag skulle baka som om jag vore hemma. Sprida lite doft av nybakat och locka besökarna in i lägenheten. Enkelt va? Jag tror jag gjorde över 1800 minicupcakes den helgen + några chocolate chip cookies. Bakverken var minst sagt populära så nån lugn hemmabakning blev det då inte. Det blev bakning på löpande band med lovord från besökarna, en otroligt stressig men ack så rolig upplevelse! Jag var helt slut när eventet var över, men otroligt lärorikt och utvecklande. Detta gör jag gärna igen! Ett mer personligt barndomsminne var när vi hälsade på hos min mormor och vi smög ner i hennes källare där hon hade ett stort gammaldags skafferi fyllt med sylt, kakor och annat gott. Min mormor har varit en stor inspiratör till min bakning!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Harry Eastwood från tv-programmet Baking good, baking bad för hon verkar som en skön och avslappnad person med många goda recept att inspireras av.
Jamie Oliver, då jag gillar hans avslappnade attityd till mat. Det ska vara enkelt och gott.
Nigella, hon får allt hon gör att verka syndigt gott!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Allt från om ett bakverk går att frysa till frågor om prissättning och hur man färgar med pastafärger.

—————————————————————–-

Canon 9-12 053[3]

Saffran-cassata glass med kanderad frukt, choklad och mandelskorpor
Recept: här

Canon 15-02-01 138_thumb[1]

Upp-o-ner-kaka med blodapelsin
Recept: här

PICT0029[3]

Jordgubbig kladdkaka
Recept: här

Canon 24-11 025[5]

Lyxigt enkel Nutellamousse
Recept: här

IMG_1381[6]

Söndags sött a´la LCHF
Recept: här

—————————————————————–-

10559776_10153100751328146_5279464294718605435_n

Blogg: Bagerskan
Drivs av: Karin Bernfalk
E-post:
 karin@bagerskan.se
Facebook: här
Instagram: här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.