Semlor, semlor, semlor……..

Hem Semlor Semlor, semlor, semlor……..

Var jag än vrider huvudet ser jag semlor, i tidningar, tv och på sociala medier. Jag gläds över alla konditorier och bagerier runt om i landet som har rena rama julafton idag. Vi förväntas äta runt fem miljoner semlor idag, fem miljoner! Vete-Katten tillverkar cirka 17 000 semlor idag och gissningsvis ligger inte Tössebageriets produktion lång efter. För de mindre bagerierna och konditorierna brukar det säljas mellan 1000-3000 semlor en dag som denna. Men var finns den bästa semlan i stan? Svaret, det bestämmer du! För oavsett alla tester så ligger semlans skönhet och dess smak hos betraktarens ögon/mun. Jag har hittills i år ätit 45 stycken semlor (varav 41 stycken redovisats i mitt test) men jag skulle säkert kunna äta minst lika många till men då skulle min dietist slå bakut!

Om du mot all förmodan inte fått nog av semlor så kan du bege dig till Nordiska Museet i morgon (18 februari) där hålls ett föredrag om varför vi äter semlor på fettisdagen. Mer info hittar du här. Hos vilket bageri, konditori, café finns den bästa semlan enligt dig?

IMG_8292edited
Foto från mitt test: semla från Valhallabageriet

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.