Veckans blogg: Cassandra bakar

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Cassandra bakar

Då har vi tagit steget in i februari månad som dessvärre är en dag längre i år då det är skottår (enligt gammal tradition får giftaslystna kvinnor fria på skottdagen. Den man som tackar nej bör dra sig ur med hjälp av en dyrbar gåva) men det viktigaste är att dagarna blir allt längre och ljusare. Och du, nästa månad börjar vi med sommartid.

Veckans blogg är inte beroende av årstider utan vi kör på oavsett väderlek och denna vecka har jag letat upp ännu en person som medverkat i den omåttligt populära baktävlingen Hela Sverige Bakar, nämligen Cassandra Lundgren. Hon driver bloggen Cassandra bakar som du givetvis måste spana in men innan du gör det så passa på att ta del av hennes inlägg och recept.

imageedit_7_4632696866

Jag heter Cassandra, är 28 år och bor på en gammal hästgård i Stockholm som jag renoverar tillsammans med Han, hunden Bella och katten Sori. Bakar mer än vad som är rimligt och tackar sällan nej till ett glas bubbel! Tycker allmänt att livet är för kort för att inte ta en lång fika då och då och älskar att springa. Helst med musik i öronen långt in i skogen. Jag startade ”Cassandras bakblogg” 2012 och kom sedan med som en av deltagarna i Hela Sverige Bakar 2014. Efter min medverkan fick jag stort bloggkontrakt hos VeckoRevyn med övergick rätt snabbt till ELLE mat & vin där jag även fick jobb som digital redaktör. 2016 lanserade jag det digitala mat och livsstilsmagasinet Fine day. I dag frilansar jag även för magasin och driver Fredagsmyspodden där jag och Caroline testar oss igenom Stockholms matliv. Älskar allt som innehåller tryffel och har svårt att tacka nej till ost. Fyndar gärna gammalt porslin på loppis och lusläser vartenda inredningsmagasin som finns.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar att testa mig fram i köket och bakar sällan samma sak flera gånger utan drivs av att testa nya recept och smakkombinationer. Nybakade croissanter en lördagsmorgon är dock svårslaget men likaså enkla klickscones med hemkärnat smör och rårörda bär. Älskar frukost och om helgerna så är de heliga och gärna överdrivna!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jamen allt med choklad! Det får gärna vara kladdigt och komma med en klick lättvispad grädde och en stor sojalatte. Just nu är jag grymt sugen på att testa Stockholms utbud av semlor med tanke på att fettisdagen närmar sig men annars är det alltid maffiga chokladkreationer som hamnar på min tallrik.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Ett härligt minne är hela inspelningen av Hela Sverige Bakar som jag medverkade i 2014. Vi var ett så härligt gäng som bakade oss igenom dagarna på Taxinge slott med blod, svett och tårar men även en massa skratt! Solen sken och livet lekte, haha! Det är så jag minns det.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag bjuder in Birgitta Rasmusson från Hela Sverige Bakar för att jag vet att hon uppskattar småkakor lika mycket som jag (och råkade ge just mina småkakor högsta betyg under kakutmaningen i programmet, haha). Sedan bjuder jag in Linda Lomelino för att jag verkligen älskar allt hon gör! Skulle försöka suga åt mig lite av hennes enorma kreativitet och fråga om massa tips på matsyling. Den sista gästen skulle vara Ison från Ison och Fille för att jag tycker att han är så go!  Tror han skulle älska en överdriven myspysfika med det här gänget dessutom.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Får mycket frågor angående hur jag gick tillväga för att bli matskribent faktiskt. Annars är det mycket frågor som rör recept och tips på smakkombinationer. En och annan hör av sig med tips om vad de vill läsa mer om, det är toppen!

Croissanter

Croissanter
Recept: Här

saga15-1024x648

Amerikanska plättar
Recept: Här

scone6-700x467

Saffransscones
Recept: Här

rodbet42-700x467-700x467

Rödbetsbröd
Recept: Här

f6-700x467

Foccacia
Recept: Här

41-700x451

Brownie med digestive
Recept: Här

fondant14-700x4391-700x439

Fondant med hallon och havssalt
Recept: Här

m40-1024x708

Rosa champagnemousse med maräng
Recept: Här

1-3-1024x768

Farfars snabbkaka med grädde
Recept: Här

r3-700x553

Chokladfudge
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_5_2360939197

Blogg: Cassandra bakar
Drivs av: Cassandra Lundgren
E-post: Här
Instagram: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.