Veckans blogg: Catarina König

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Catarina König

Då har det blivit dags för mig att släppa fram säsongens sista veckans blogg. Sedan starten i januari 2015 har jag haft äran att ha med över hundra stycken bak- och matbloggare som bjussat på sig själva och som delat med sig av sina recept. Jag kommer fortsätta att visa bloggkärlek även i höst vilket då blir den sjätte säsongen i ordningen och om du vill ta del av samtliga inlägg så kan du göra det här.

Den här veckan är det Catarina König som får stå i rampljuset och det är något hon är van vid. Förra året vann hon tävlingen Sveriges Mästerkock med dunder och brak och hon har även hunnit med att skriva en kokbok. Catarina bloggar för Elle Mat & Vin och där bjussas det på massor av härliga recept.

Catarina König heter jag och vann Sveriges Mästerkock förra året. Jag kommer ursprungligen från lilla staden Sigtuna där jag haft förmånen att växa upp i den tryggaste och finaste miljön man kan tänka sig under 25 år. Du vet väl att Sigtuna är Sveriges äldsta stad va?

Under hela min uppväxt har jag varit intresserad av mat. Min mamma sådde det där lilla fröet i mig redan i tidiga år. Vilket med åren har grott och växt till sig stort och blivit min största passion någonsin. Jag älskar mat och det kreativa kring matlagning. Det finns liksom inga gränser då det alltid finns nya saker att testa och utforska. Jag brukar säga att matlagning faktiskt är det enda kreativa sysselsättningen där man faktiskt använder alla våra sinnen på en och samma gång – syn, smak, lukt, känsel och hörsel.

2016 bestämde jag mig för att söka till programmet Sveriges Mästerkock. Jag kom med och det gick så långt att jag gick och vann det hela! Helt galet, fantastiskt, underbart och bland det absolut bästa som hänt mig. I och med vinsten fick jag då möjligheten att tillsammans med Bonnier förlag släppa min första kokbok, en dröm jag haft sedan barnsben. Boken blev precis som jag hade drömt om och heter “Varje dag är en fest”. Recepten i boken är en blandning av mina absoluta favoriter från drinkar till tilltugg, från förrätter till huvudrätter, till smarriga efterrätter och bakverk. All my favourites!

För Ett år sedan började jag blogga för Elle Mat och Vin och är numera deras toppbloggare och det gör mig otroligt stolt och glad. Tänk att få inspirera så många matglada människor varje dag. Jag älskar det.

Mellan matjobb och bloggande gästar jag ofta Tv4 Nyhetsmorgon. Superkul och jag bara älskar att få inspirera alla tittare med det jag gör. Framöver drömmer jag om att släppa en ny kokbok där jag kommer dela med mig av spännande teman. Mer kan jag inte säga nu😉

Följ gärna min blogg och läs mer om alla mina matäventyr och recept. Kram Catarina

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar det kreativa i bakningen. Att få forma/skapa med händerna är för mig ren och skär terapi.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag beställer helst budapestrulle. Så himla gott med den där sega, marängiga bottnen tillsammans med fluffig grädde. Helt klart nummer ett på min lista.

Vad är ditt bästa bakminne?
Bästa bak- och dessertminnet är nog när jag i finalen av Sveriges Mästerkock bakade min “Catarina tårta” och lyckas ta hem hela vinsten! Alla steg i tårtbaket gick så bra, och jag hade så sjukt kul när jag bakade den. Såklart med hjärtat i halsgropen eftersom jag så gärna ville ta hem titeln Sveriges Mästerkock 2016. Och så blev det, vilken lycka:)

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Oj, det finns många jag skulle vilja bjuda på fika. Men jag bjuder nog först och främst in Marie Serneholt. Hon är bara en sån fantastisk människa på alla sätt och vis. Sedan Malin Gramer som är Paradise hotel’s programledare som jag fått fin kontakt med efter inspelningarna av Fångarna på fortet förra året. Hon ÄLSKAR godsaker😉 Sist men inte minst bjuder jag gärna in Markus Aujalay från Sveriges Mästerkock juryn, han är galet härlig. Jag bjuder gärna hela juryn med Mischa, Markus och Leif

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Oj, frågorna varierar hela tiden. Allt utefter vilket recept de undrar över. Jag försöker att svara så gott jag kan. På Instagram och inbox svarar jag i princip alltid! Jag finns här för att inspirera, och på så vis tillgänglig för alla som behöver min hjälp vid frågor:)

Catarinatårta med passionfruktscurd, hallonmousse och vit chokladfrosting
Recept: Här

Kladdkakscupcakes med karamelliserade popcorn och salt kolasås
Recept: Här

Glutenfria energibollar
Recept: Här

Chokladkaka med mintkrokant och polkakrips
Recept: Här

Frozen dulce de leche-cheesecake
Recept: Här

Chokladmoussedip med jordgubbar och banan
Recept: Här

Blogg: Catarina König
Drivs av: Catarina König
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.