Nya Elsas – Norbergs hjärta

Hem Aktuellt Nya Elsas – Norbergs hjärta

I augusti 2015 brann det klassiska fiket Elsa Andersons konditori i Norberg ned till grunden i en anlagd brand. Efter många och långa diskussioner med försäkringsbolaget om en rimlig ersättning och budget för bygget startade återuppbyggnaden av Nya Elsas den 2 september 2016 och åtta månader senare var det invigning av konditoriet.

Flera tusen människor hade engagerat sig efter branden och gått samman i föreningen Elsas vänner för att stötta och samla in pengar, vilket inbringade i över 1,6 miljoner kronor till återuppbyggnaden. Elsa Andersons konditori har under många år varit ett oerhört populärt turistmål med cirka 120 000 besökare om året.

Konditoriet startades av Elsa Anderson 1916 och därefter har kondiset drivits vidare av Elsa Andersons barn och barnbarn fram till 2008 då Kristina Leijonhufvud tog över verksamheten. Invigningen av nya Elsas ägde rum i samband med 101-årsdagen och det är glädjande att man nu åter kan ta del av deras klassiska tangotårta, räkmackor och mandelringar.


Foton Nya Elsas

Nya Elsas
Adress: Fagerstavägen 1, Norberg
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Öppettider
Måndag-fredag 09.00-18.00, lördag-söndag 10.00-18.00

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.