Veckans blogg: Evelinas ekologiska

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Evelinas ekologiska

Då är det åter dags att släppa fram en bloggare och denna vecka är det Evelinas ekologiska som står i rampljuset och som drivs av Evelina Göransson. Annie (min fru) och jag följer Evelina sedan en tid då hon skriver en hel del om ekologisk mat (och ekologisk hudvård) samt bakverk utan gluten. Jag dras även till Evelinas snygga foton och till den vackra miljön i Hälsingland som hon brukar visa upp. Evelina har även en syster som bloggar (och som medverkat hos mig två gånger tidigare), nämligen Hanna Göransson som driver Hur bra som helst. Jag rekommenderar varmt att kika in hos Evelinas blogg och i vanlig ordning spar jag inlägget under fliken veckans blogg. Ha en underbar vecka och kom ihåg, att vara lycklig är att ha ett gott humör.

fudge-med-mandelsmoredited

Jag heter Evelina, är 28 år och bor i en liten stad i Hälsingland. Där bor jag tillsammans med min sambo Fredrik och vår hund Elsie. Bloggen Evelinas Ekologiska startade jag 2011 och under tiden har jag utbildat mig till ekologisk hudvårdsterapeut, bott några år i Stockholm och arbetat på hälsocafé och i en hälsobutik. Sedan 2014 driver jag eget företag och jobbar bland annat som bloggare och fotograf. På bloggen samlar jag det som jag tycker om och brinner för! Allt från hemmagjorda hudvårdsprodukter till glutenfri bakning och en hel del miljösnälla tips.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag älskar att baka muffins och har ett favoritrecept på glutenfria muffins som jag bakar ofta. Det är enkelt att svänga ihop en muffinssmet och så är det ju så galet gott med nybakta muffins. Det fina är att de går att variera med olika smaksättningar, bär och frukter.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Då blir det något med choklad. En chokladpralin eller biskvi.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det är många minnen från min barndom som dyker upp då. Min mamma bakade mycket när vi var små och vi tyckte om att hjälpa till. Ett roligt barndomsminne är pepparkaksbakandet kring jul. Mamma gjorde pepparkaksdegen på kvällen innan och ställde upp den stora bakbunken på vinden där det var kallt. Då gick jag och mina systrar dit och smygåt av degen.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Oj, vilken svår fråga! Jag skulle gärna bjuda flera fina bloggkollegor på fika! Det finns så fantastiskt många grymma bloggare som jag gärna skulle ta en fika och prata mer med.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag brukar få frågor om allt möjligt då min blogg är väldigt bred. Men en återkommande fråga är vad jag har för kamera och objektiv. Just nu har jag en Canon 6d med ett 50 mm objektiv.

imageedit_5_8583097055

Kikärtsbrownies
Recept: Här

imageedit_7_6846595291

Fudge med mandelsmör
Recept: Här

imageedit_9_6495537206

Hallon- & jordgubbsremmar
Recept: Här

imageedit_1_6523885585

Glutenfria citronmuffins
Recept: Här

imageedit_12_4948191538

Glutenfria hallonmuffins
Recept: Här

imageedit_14_7103074580

Chokladbollar med mandel och moringa
Recept: Här

imageedit_16_5060755699

Glutenfria, kalljästa frallor med lingon
Recept: Här

imageedit_19_6531361598

Glutenfria brownies på vita bönor
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_8_4259839728

Blogg: Evelinas ekologiska
Drivs av: Evelina Göransson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Pinterest: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.