Veckans blogg: Homemade by Sara

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Homemade by Sara

Oktober har inte gett speciellt många soltimmar och det gråa molntäcke som lagt sig som ett lock över himlen skapar inte direkt muntra miner bland folk. Jag har inga problem med kyla men mörkret tycker jag är deprimerande. Kan vi inte exportera oktober och november till utlandet? Jag skall väl i ärlighetens namn tillägga att jag på senare år lärt mig att uppskatta naturens vackra skiftningar och att jag då gärna tar med mig kameran för härliga fotosessioner.

Det glimmar i guld och klaraste rött,
det prasslar så sakta i parken,
ty hösten är kommen, och björkar och lönn
de fäller nu bladen till marken:
“Så fall, våra blad, fall mjukt och lätt,
vi väver ett täcke så varmt och så tätt,
vi väver ett täcke åt marken.

Se vintern är nära, och vädret är grått,
nu måste vi värma och lysa!
Vi väver ett täcke så varmt och så gott,
att blombarnen icke må frysa.
Sov gott, alla blombarn, sov gott, sov sött,
vi väver ett täcke i guld och i rött,
vi väver ett täcke åt marken.”
Elsa Beskow

Ny vecka innebär en ny veckans blogg och den person som jag har äran att få lyfta fram är Sara Magnusson som driver Homemade by Sara. Hennes blogg är fullmatad med kreativa tårtor och bakverk så passa på att titta in till henne. Jag kan även rekommendera hennes Instagramkonto. Ha en underbar vecka.

imageedit_1_2070589706

Jag heter Sara och älskar mat och skapande i alla dess former. Jag har alltid varit väldigt kreativ och gillat att stå i köket. I gymnasiet föll det sig naturligt att välja restauranglinjen och genom praktik fick jag sedan mitt jobb som kock på en lunchrestaurang i Uddevalla där jag bor. På jobbet får jag laga mat och baka, jag älskar båda och skulle nog aldrig kunna välja mellan dem. För 4-5 år sedan fick jag upp intresset för att skapa mer arbetade tårtor och jag började “nörda” ner mig i sockerpastans värld. Jag gjorde några tårtor till familjen och genast märkte jag att det fanns intresse från omgivningen att beställa tårtor ifrån mig.

I början av 2013 tog jag steget och startade mitt företag vid sidan om min heltidstjänst som kock. Det har gått över förväntan och beställningarna har bara blivit fler och fler. Efter ett tag fick jag gå ner till 80% på mitt jobb för att inte arbeta dygnet runt.

Drömmen är att utveckla mitt företag ännu mer och kunna leva på det, jag älskar verkligen att skapa fina tårtor och att göra mina kunder glada. Att se nöjda brudpar eller ett överlyckligt barn gör varenda slitsam minut värt det. Förra året blev jag tillfrågad att vara med i “Det stora tårtslaget” men det passade inte för tillfället, får se om det blir någon medverkan längre fram:)

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Vad jag helst bakar är en väldigt svår fråga då det mycket beror på vad för humör jag är på, jag gillar verkligen att baka allt. Eftersom tårtor är det som blivit min grej så älskar jag att baka dessa, men det är till stor del för att jag tycker dekoreringen är så fruktansvärt rolig. Andra favoriter att baka är macarons, cupcakes, cake pops och småkakor. Det roligaste är alltid att baka sådant som både är gott och blir bra på bild.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
På något sätt så tror jag alltid att jag ska ta något med choklad när jag ska fika då jag verkligen är svag för choklad. När jag sedan står där vid montern med godsaker så blir det nästan alla gånger något utan choklad på något konstigt sätt. Om det finns morotskaka så brukar det nästan alltid bli det eller en hederlig kanelbulle, det klassiska är oftast det godaste.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Mitt bästa bakminne måste vara från det årliga pepparkaksbaket hos min mormor i barndomen. Varje år i december fick jag och mina två syskon traska ner till mormors hus där hon hade förberett med varsin lika stor degbit, kavlar och pepparkaksmått. Vi bakade och åt massa deg medan mormor skötte gräddningen. Det var riktig lycka att få gå hem med en stor burk pepparkakor efteråt.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag har så många jag gärna hade bjudit på fika och gemensamt för de flesta är att de har humor, att ha roligt tillsammans med människor är något av det jag värdesätter mest. Jag tror det skulle bli en riktigt rolig fika tillsammans med Lotta Lundgren och Erik Haag men om jag måste välja tre så skulle det nog bli Martina, Kodjo och Hanna från Morgonpasset i P3. Jag har lyssnat på Morgonpasset i flera år och de får mig verkligen att skratta så de får gärna komma och äta kakor hos mig.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Den vanligaste frågan jag får är prissättning på tårtorna jag lägger ut och där hänvisar jag till att skriva ett mejl med deras önskemål så jag kan ge exakt pris. Andra frågor brukar oftast vara om hur man gör vissa modellerade figurer, blommor eller liknande. Jag brukar förklara så gott jag kan och länka till de verktyg jag använt mig av. I övrigt är det mest gulliga kommentarer och det är det som gör att jag fortsätter lägga mycket tid på att blogga.
choklad3_519a8676ddf2b34f9cb344c5
Kladdkaka med tryffel
Recept: Här
untitled2

Frusen cheesecake med bär
Recept: Här
untitled3

Toblerone cupcakes
Recept: Här
untitled4

Fruktsallad med kesella och kanderade nötter
Recept: Här

untitled5

Chocolate drip cake
Recept: Här

untitled6

Pavlova i glas
Recept: Här

untitled

Blogg: Homemade by Sara 
Drivs av: Sara Magnusson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.