Veckans blogg – Homemade Stockholm

Hem Veckans blogg Veckans blogg – Homemade Stockholm
Jag heter Cecilia Hagerling Larsson och bor i Norrtälje med min man Mattias Larsson som är kock. Vi har en matstudio på Rådmansö i en havsvik där vi tar emot sällskap och konferenser. Jag jobbar både som grafisk formgivare, receptkreatör och med Mattias i hans företag. Vi har båda som du förstår ett stort intresse för mat och bakverk och har tillsammans medverkat i TV4, mattidningar och har nu även ett litet program på matkanalen Godare.se som heter Garanterat gott.
.
Mitt intresse för bakning har jag haft med mig sedan jag var liten men tog fart på allvar för ca fem år sedan då jag började göra bakjobb för tidningar. Jag bloggar på alltommat.se och i våras gav jag ut min första bok Tårtor-lager för lager, steg för steg. Där i kan du själv kombinera din tårta genom att välja och vraka bland bottnar, fyllningar, frostings och dekorationer!
.
Det jag bakar kan ha väldigt olika svårighetsgrad, ibland vill jag bara baka en vanlig sockerkaka en småkaka eller choklamuffins, men har jag mer tid tar jag mig gärna an en mer avancerad kreation och tänker då ut färger och smaker noggrant och skissar gärna upp bakverket på papper först. Jag älskar att dekorera och verkligen få skapa något fint vilket jag tror går hand i hand med att jag är formgivare i botten. Bakning skall för mig vara kreativt och gott!
.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Åh vad svårt! Jag älskar att baka det mesta, främst variera mina bak men tårtor tycker jag ju är så kul! De blir vackra och man kan blanda många smaker och färger! Bullar är också något som  bakas på löpande band här hemma då det tar slut i ett nafs!

Hur ofta brukar du baka?
– Väldigt oregelbundet skulle jag säga. Jag bakar mycket mindre än jag vill just nu. Det är svårt att få ihop med jobbet och jag jobbar även extra med min man som har matstudio hemma på Rådmansö med olika event, så det är fullt ös nästan jämt! Men jag bakar varje vecka iaf, men till hösten blir det ändring på det då bakningen skall få stå mer i centrum! Det som blir över ger jag bort till tacksamma grannar.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Oj vad svårt men jag skulle nog säga när jag och min syster bakade prinsesstårta när vi var små och ett nytt minne är vår bröllopstårta som bakades av nobelkonditorn Daniel Roos, det var fantastiskt!

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag går alldeles för sällan på konditori, sist beställde jag semla…det säger ju en del om hur längesen det var… Men jag tar gärna en kardemummabulle, något bärigt eller chokladigt, jag älskar choklad!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Hmmm har inga kändisar på listan men skulle gärna fika med Magnus Johansson, Roy Fares och Tea Malmegård så kan vi baka och fika ihop samtidigt som jag kan fråga ut dem om deras bästa baktips😉

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Ja massor! Tex. Daniel Roos, Maja Vase och Sarit Novak.

Pekankolapaj med lingon
Recept: Här

Key limepaj med lime, basilika och kokos
Recept: Här

Chokladtårta med nötfrosting
Recept: Här

Brownie med solrostade nötter och hallonkräm
Recept: Här

Moussetårta med jordgubbar och kladdkaksbotten
Recept: Här

Köp gärna Cecilias tårtbok som släpptes i april i år. Boken innehåller olika kapitel under kategorierna bottnar, mousser/pannacottor, krämer, frostings, krisp och dekoration. Du kan baka en enkel tårta på 40 min eller en tårta med flera smaker och texturer som du förbereder flera dagar i förväg. Du kan även plocka grundrecept ur boken och baka något helt annat med än en tårta, tex en dessert en kaka eller en bakelse.

Blogg: Homemade Stockholm
Drivs av: Cecilia Hagerling Larsson
Instagram: Här
Facabook: Här

Stort tack Cecilia för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.