Veckans blogg – Hovkonditorn

Jag är heter Katarina, är 42 år, gift och är född och uppvuxen i Finland. Sedan 2008 har jag bott utomlands, först i Singapore och nu i Amsterdam. Jag började blogga i oktober 2010 då jag bodde i Singapore. Det var mina vänner som uppmuntrade mig att börja blogga och det är jag mycket tacksam för.

Jag driver företaget Hovkonditorn och bakar på beställning. Jag har skrivit tre e-böcker (bakverk och mat) och jag har vunnit en baktävling i en finsk tidning med mitt recept söta citronrutor. Jag har fotograferat matbilder som publicerats i olika tidningar i Singapore. Att baka och laga mat är som terapi för mig, men även regelbunden träning hör till mina intressen. 

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– På senare tid har jag varit väldigt förtjust i mjuka kakor med olika smaksättningar – har det måtro med åldern att göra. Choklad är alltid gott och jag gillar kladdiga bakverk med choklad i.

Hur ofta brukar du baka?
– Jag bakar flera gånger i veckan, det blir nog varannan eller var tredje dag. Det är så roligt att skapa nya recept och testa olika smakkombinationer.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Från barndomen är det när vi bakade kärleksmums med mamma och ibland gjorde jag endast själva glasyren för att jag var sugen på något sött. Jag minns också gången pappa bakade en sockerkaka, som fick kallna vid ett öppet fönster. Bästa minnet från vuxenåldern är när jag bakade croissanter första gången och de blev så bra och smakade perfekt. Jag minns hur stolt jag var. 

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag gillar traditionella bakverk som kanelbullar, morotskaka eller croissanter. Jag gillar inte mastiga tårtor med grädde.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Camilla Hamid, hon verkar vara en så rar och omtänksam person, Mary Berry med alla sina bakverk hon skapat under åren och Michelle Obama, som sprider positiv energi.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Jag får inspiration från sociala medier, främst Instagram och Pinterest. Men även från caféer jag besöker. 

.
Fudge Cookies
Recept: Här

.
Snickers Pie
Recept: Här

.
Caramel Cake
Recept: Här

.
Peanut Puff Chocolate Cake
Recept: Här

.
Runebergstårtor
Recept: Här

 

 

 

 

 

 

 

 

.
Blogg:
Hovkonditorn
Drivs av: Katarina Saarinen
Instagram: Här
Facebook: Här

Stort tack Katarina för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.