Dagens boktips – Blomster & Bakverk

Annelie Andersson som driver Blomster & Bakverk har nyligen släppt sin första bok med massor av härliga recept och vackra bilder.

Första gången jag träffade Annelie var på Matbloggprisets evenemang 2015 och sedan dess har jag följt henne på sociala medier då vi båda har en förkärlek till bröd, bakverk och blomster (utöver bakverk och fika har jag även ett Instakonto med blommor och natur).

Annelie började blogga ungefär i samma veva som jag det vill säga 2013-2014 och hon är ett föredöme när det kommer till att lyfta fram och hylla personer på sociala medier. Hon har under många år gillat, kommenterat och lyft fram andra personligheter i sina egna kanaler, främst då på hennes Instakonto.

Hennes recept och foton brukar synas i media med jämna mellanrum och hon har även kammat hem Matbloggsprisets Hederspris 2019. Matbloggpriset är nordens största och äldsta pris inom mat, dryck och bakning.

Annelie har medverkat hos mig som veckans bloggare två gånger, första gången 2015 och senast nu i våras som du kan läsa här.

,
Bakboken är diger och välfylld innehållandes ett 50-tal recept med både bröd, bakverk och andra spännande godsaker. Sådant som passar till vardags men också till kalas. Annelie tar oss genom årets alla säsonger och sätter stämningen för varje årstid. Att hennes stora passion är just blomster, bakverk och fotografi märks i varje bild.  

Annelie vill inspirera till att baka med olika mjölsorter. I boken finns både klassiska bakverk och naturligt glutenfria. En del recept är växtbaserade och en del mindre sötade. Att baka ska vara glädjefyllt och det ska vara enkelt. Både att baka och att ställa fram något som passar alla. Vi bjuds förutom recept på matnyttiga tips, inspiration kring dekorationer och ätbara blommor liksom Annelies bästa tips när man ska baka glutenfritt.  

Se nu till att beställa Annelies härliga bakbok och du gör det här.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.