Veckans blogg: My Kitchen Stories

Hem Veckans blogg Veckans blogg: My Kitchen Stories

Då har vi tagit klivet in i påskveckan vilket innebär ledighet och den goda matens helg. Utöver massor av ägg så brukar lammkött och lax serveras men även sill, köttbullar och Janssons frestelse är vanligt förekommande på våra bord. När det kommer till sötsaker så är marsipanfigurer vanligt förekommande samt olika former av choklad och nu är det även slutspurt för semlorna.

Måndagar innebär i vanlig ordning att strålkastarljuset riktas mot en intressant blogg och denna gång är det My Kitchen Stories som drivs av Camilla Hamid som jag valt att lyfta fram. Det är en blogg med massor av spännande recept och snygga foton och i vanlig ordning spar jag veckans blogginlägg i arkivet.

tryffel3_565c92fb9606ee54f5857b6b

Jag heter Camilla och är en lärarstudent och mamma som älskar att få utlopp för min kreativitet i köket. Bakat har jag gjort sen ung ålder men jag började inte blogga förrän sommaren 2015. Det började som ett ”tvång” från en vän som tyckte att fler skulle få ta del av det jag gör och det slutade med att jag numera är helt fast haha. Varje dag får jag underbar respons från alla som tar sig tid att klicka sig in på min blogg och det gör mig motiverad till att fortsätta utvecklas!

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Svår fråga haha! Jag har en hatkärlek till att baka tårtor, det är många gånger en svettig process där mycket kan gå fel men när jag är klar så får jag en riktig adrenalinkick och vill göra en till med detsamma. Annars tycker jag om att baka nyttigt fika. Fika är bra för själen. Nyttig fika är bra för både kropp och själ:).

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Svenska klassiker ligger mig varmt om hjärtat så en chokladbiskvi eller toscabit skulle jag beställa.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det måste nog vara ett väldigt tydligt minne jag har från den första hemkunskapslektionen i grundskolan. Vi skulle baka scones och fick ett förenklat recept av läraren som jag lärde mig utantill. Jag minns att jag var jätte stolt och berättade för alla vuxna i min närhet att jag kunde det utantill och sa hela receptet. Det höll dock inte särskilt länge, behöver än idag ta fram receptet när det är dags att baka scones trots att jag bakat det flera gånger.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle först och främst bjuda in Leila Lindholm, då hon inspirerat mig sen jag började baka i tonåren. Roy Fares är också en stor inspirationskälla som jag gärna skulle vilja bjuda in. Jag har också nyligen fått upp ögonen för underbara Manuela Kjeilen som har underbara bilder på sina bakverk i pasteller.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Den vanligaste frågan är om en ingrediens i ett recept går att byta ut mot något annat, antingen av allergiskäl eller för att man inte har alla ingredienser hemma. Allra oftast så går det att byta ut:).

energibollar

Energibollar
Recept: Här

kladdkaketryfflar

Kladdkaketryfflar
Recept: Här

imageedit_1_4545460328

Chocolate Coffee & Caramel Popcorn Cupcakes
Recept: Här

chaicupcakes

Chai Cupcakes
Recept: Här

caramelcheesecake

Salted Caramel Pecan Cheesecake
Recept: Här

imageedit_9_6689566954

Ferrero Rocher tårta
Recept: Här

—————————————————————–-

IMG_2631

Blogg: My Kitchen Stories
Drivs av: Camilla Hamid
E-post: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.