Veckans blogg: Marias bakglädje

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Marias bakglädje

Det är redan andra advent, vad tiden springer iväg. Jag älskar julen och att hålla på med julpyssel är något jag verkligen gillar. I och med att både Annie (min fru) och jag är blomsterfreaks så blir det en hel del turer till Slottsträdgården Ulriksdal. Om du inte varit där, åk dit. Man vill typ köpa upp halva butiken och frakta hem. Att pyssla med blommor är rogivande, ja rent av meditativt. Jag har även noterat att det finns en del kopplingar mellan bakbloggare och blommor då det finns en hel del som använder sig av blommor och löv när de stylar.

Veckans blogg är Marias bakglädje som drivs av Maria Walkeby Roos. Spana in hennes inlägg och härliga recept och i vanlig ordning spar jag det under fliken veckans blogg. Ha en underbar vecka och kom ihåg att en förändring i dina känslor är en förändring av ditt öde.

Jag heter Maria Walkeby Roos, är gift och har två pojkar på 5 och 1 1/2 år samt en stor och fluffig pyreneer/berner sennen-blandning. Vi bor i ett hus i Jämtland där jag jobbar i köket på en förskola. Mitt intresse för bakning kom till då jag väntade min äldsta son, jag bakade flera gånger om dagen! Jag minns hur jag stod och bakade knäckebröd samma dag som jag åkte in på BB. Jag har vunnit en del tävlingar där vinsterna bl.a. varit en köksassistent, en blender och biobiljetter och såklart äran:)

Jag hade ett eget café ett tag, som jag tyvärr valde att stänga pga olika anledningar. Jag gick in i väggen totalt, helt enkelt. Därefter har jag haft svårt att finna lusten och glädjen jag en gång hade till bakningen. Nu börjar det dock bli bättre med det!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Oj, svårt att bara säga en sak. Jag gillar att göra eget godis, som nu lagom till jul! Kolor, praliner, fudge. Annars tycker jag det mesta är roligt att göra, helst något med choklad!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Här där jag bor finns det en kaka som heter åttondelskaka. Det är en mjuk vetebulle med kardemumma, som man delat och fyllt med glasskräm. Alltså inte grädde + marsankräm utan riktig glasskräm som bagerier har. Gudomlig är den!

Vad är ditt bästa bakminne?
Jag tävlade med mitt egna recept på fudge med bl.a. clementin och vann en köksassistent! En mycket efterlängtad sådan, lagom till juletid:)

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Verkligen en svår fråga. Jag skulle hellre bjuda in hela tjocka släkten faktiskt:)

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Oftast är det frågor så som ”går den att frysa” eller något de undrar över i tillvägagångsättet eller så. Jag svarar så gott jag kan och hjälper med det jag kan.

rtyhdgj_57ef82e02a6b226472962210

Saftig äpplekaka
Recept: Här

klkv_5746b7752a6b2230e7af2cc5

Muffins med italiensk maräng och rabarbergömma
Recept: Här

jlgjsd_564da785ddf2b347d3af6911

Kolafudge med choklad och hasselnöt
Recept: Här

khgkgk_5541e57c2a6b2273fc88c997

Gammeldags chokladpudding
Recept: Här

kjgjhfjh_559d4b872a6b221bed5d833d

Lyxig kladdkaka
Recept: Här

imageedit_1_2968603529

Blogg: Marias bakglädje
Drivs av: Maria Walkeby Roos
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.