Veckans blogg: Misscakepop

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Misscakepop

Då har vi klivit in i julveckan vilket innebär julpyssel och uppesittarkväll men även förväntningar och stress! Om du är riktigt bekväm så kan du sitta i soffan, käka praliner och låta andra göra jobbet åt dig. Hur då tänker du? julklapparna handlar du bekvämt på nätet och slipper trängas med folk på stan. Maten brukar vara en stor del av förberedelserna men om du tycker att det tar mycket tid så kör du med catering. Har du inte handlat julgran än? Strunta i det, leasa en gran istället. Numera kan man beställa en gran över nätet, få den hemskickad, monterad och julpyntad. När julen sedan är över kommer de tillbaka och plockar bort allt julpynt på granen och tar den med sig därifrån, smart va! Har du problem med vem i familjen som skall vara tomte? Hyr en tomte i stället. Vissa taxibolag har under flera år hyrt ut taxitomtar men det finns även andra företag som ägnar sig åt tomteuthyrning. Eller så gör du som en del väljer att göra så här års, tar flyget till varmare breddgrader!

Årets sista veckans blogg är Misscakepop som drivs av Hela Sverige Bakar-semifinalisten Madeleine Appelgren. Madeleine blir den tredje deltagaren från årets program som medverkar i Veckans blogg. Sedan tidigare har även Anna Nilsson (Pioner och bröd) och Peter Dahlberg (Peterbakar) medverkat.

madeleine_appelgren_cover_bildedited

Jag heter Madeleine Appelgren, är 39 år och bor i Stockholm. Jag är uppvuxen i Båstad, Skåne så jag är en riktig skånetös. Skoja bara, pratar knappt någon skånska alls (tycker jag) utan har en dialekt där ingen egentligen kan säga varifrån jag kommer. Efter ha tagit studenten i Laholm så ville jag ta ett sabbatsår och åkte till Tyskland för att var au-pair. Skulle egentligen ha stannat ett år, men jag trivdes så himla bra så jag stannade kvar och flyttade till München – i hela elva år. Jag har ju alltid varit intresserad av bakning så jag jag är en fena på att baka tyska efterrätter nu! Efter olika studier bestämde jag mig för grafisk formgivning som liknar bakning på ett sätt tycker jag. Det är kreativt och superkul.

Nu bor jag i Stockholm och arbetar på Aller Media, på en tidningsredaktion som grafisk formgivare. Många tycker jag är duktig på att baka och föreslog att jag skulle söka in till Hela Sverige Bakar. Jag tänkte, men herregud de verkar så himla bra de som är med..ähh jag testar och får se om jag kommer med! Ja, så jag testade och skickade in ansökan och kom med och det slutade med att jag blev semifinalist – blev så himla stolt. Har alltid tittat på programmet tidigare och hela tiden tänkt att så himla svårt kan det ju inte vara, men när man väl vara på plats så visste man knappt hur man satt på ugnen ha ha, så jag är som sagt stolt över min medverkan. Det var en annorlunda upplevelse men himla kul och det har öppnat upp många dörrar som det aldrig hade gjort innan! Träffade också helt underbara människor. Har alltid haft en dröm om att få göra en bok, ja vem vet det kanske kommer, hoppas på det! Annars får jag väl trycka den själv. Nu vet jag att det är med bakning jag vill arbeta med och hoppas på det slår in att jag gör det på heltid. Man ska följa sina drömmar och tror på att om man verkligen satsar på det slår det in!

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag bakar helst små bakverk som mini tårtor, småkakor, bakelser som man sedan kan dekorera och piffa upp. Jag vill hela tiden baka något nytt och vill att det ska se sött ut. Själva dekorationen är det jag tycker mest om och lägger också extra mycket tid på det. Jag vill få fram en känsla att man på en gång ska se att det är jag Madeleine som gjort bakverket. Cute liksom:):):)

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Inget slår en kardemummabulle, så himla gott och ett säkert kort. Annars äter jag det mesta ha ha, eller ja gillar inte bakelser med för mycket grädde. Vill också helst att det ska se sött och gott ut. Jag är inte direkt någon spontanare utan har mina favorit caféer som jag går till och vet vad de erbjuder ha ha.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Bästa bakminne är helt klart när jag gick i lågstadiet och ville tjäna lite extra fickpengar. Då bakade jag muffins hemma i Båstad och sålde de sedan på stranden på sommaren. Det blev en succé och det var då jag tänkte att detta vill jag göra – baka! Var lite blyg första gången jag sålde muffinsen, men det blev bättre för varje gång så det var ju också positivt. Det var bara – just do it!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Hmm, helst bjuder jag faktiskt in min familj, mamma, pappa, och mina bröder Calle och Eric – de betyder mycket för mig och vi ställer alltid upp för varandra i vått och torrt. Ok, men om det ska vara någon ”kändis” då blir det stjärnkocken Alfons Schubeck från Tyskland, han gör ju efterrätter också och har så mycket kunskap så det skulle var kul om man fick lite tips, hi hi. Olivia Palermo är ju mer en fashion girl och delar som jag ett stort klädintresse – tänk om vi gjorde en bok tillsammans. Mode och bakverk, det vore väl något! Ps…hoppas Bonnier, eller annat bokförlag läser detta:)

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Många som frågar om mina hår accessoarer och klädstil faktiskt – det tycker jag är himla kul. Sedan kan det vara att de vill ha lite tips på hur man spritsar en tårta. Många som tycker att det ser så fint också, och att få beröm för något tycker jag är helt fantastiskt och är glad för varenda en som läser min blogg eller likar bilder på min instagram. Jag blir så glad och det ger verkligen pepp!

madeleine-appelgren-41

Sommarbakelse och glutenfri moussebakelse
Recept: Här

madeleine_appelgren_fromage_tarta

Fromagetårta
Recept: Här

madeleine_appelgren_kanelbulle_smakaka

Småkakor i form av kanelbulle
Recept: Här

madeleine_appelgren_rosa_marang_swiss

Rosa marängswiss
Recept: Här

madeleine_appelgren_snickersmini_tarta_02

Mini snickers tårtor
Recept: Här

—————————————————————–-

madeleine_appelgren

Blogg: Misscakepop
Drivs av: Madeleine Appelgren
E-post: appelgren2@hotmail.com
Facebook: Här
Instagram: Här
Pinterest: Här
Twitter: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.