Ulrica Krii är webredaktören och formgivaren som driver den framgångsrika bloggen Krii’s Kitchen. Bloggen fokuserar inte enbart på sötsaker utan även på mat och dryck och jag tycker att det är en stilren och enkel blogg där det är lätt att navigera till de olika avsnitten. Vackra foton blandas med inspirerande recept och det är helt klart en blogg värt att besöka. Ulrica bloggar även för tidningen BAKA där du finner en massa härliga och inspirerande recept. I detta inlägg bjuds vi på en vit chokladcheesecake med crème fraiche-topping, yummy! I vanlig ordning spar jag allt under recept.
Vit chokladcheesecake (ca 8–10 bitar)
Botten
✽ 225 g digestivekex
✽ 75 g smör, smält
Fyllning
✽ 100 g choklad, vit
✽ 400 g philadephiaost
✽ 250 g kesella
✽ 1 dl strösocker
✽ 3 st ägg
Topping
✽ 4 dl crème fraiche
✽ 1 st vaniljstång
✽ färska bär
Så här gör du
Sätt ugnen på 175°C.
Krossa kexen till fina smulor i en bunke och häll på smält smör, blanda runt noga.
Häll smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm, och packa dom till en jämn botten. Grädda i ca 10 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och sänk värmen till 150°C.
Hacka den vita chokladen och smält den i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad.
Vispa philadelphiaost, kesella och socker med en elvisp tills den är slät. Rör ner den smälta chokladen och äggen (blanda noga).
Häll fyllningen över den bakade bottnen i formen och grädda i 30 minuter. Ta ut och låt den kallna. Tårtan ska inte ha fått någon färg och den ska vara lite lös i mitten. Den stelnar till när den kallnat.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Vispa crème fraiche och vaniljfrön med elvisp så att den blir fast och bredbar.
Bred toppingen över kakan och dekorera med färska bär.
Lycka till
Ulrica Krii
Krii’s Kitchen
Blogg: Här
E-post: ulrica@kriiskitchen.se
Facebook: Här
Instagram: Här
Twitter: Här
Pinterest: Här
Skriv ett svar