Veckans blogg: Niiinis

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Niiinis

I går var det 1:a advent och startskottet för julpyssel för många. Jag älskar julen och i källaren finns ett antal lådor med alla möjliga julekorationer som skall upp i dagarna. Dock tror jag vi skippar granen i år eller så blir det en liten gran. Smågranar har blivit allt vanligare, speciellt för oss storstadsbor och de är praktiska, prisvärda och ej heller otympliga. Visst, en kungsgran är pampig och ståtlig men de tar en hel del plats. I går hann Annie och jag inte julpynta då vi besökte Jesper Långström och åt oss igenom av hans alla godsaker hela eftermiddagen så det blir pyssel idag i stället. Så det blir till att tända lite ljus, dra på julmusik och bara njuta av allt pyssel.

Veckans blogg är Niiinis och drivs av Nina Hermansen som började blogga redan 2003! Nina måste tillhöra en av landets absolut mest erfarna bloggare alla kategorier. 2003, då visste jag inte ens vad en blogg var! Kika in på Ninasblogg där hon skriver om allt vad livet innebär och så lite annat också förstås.

IMG_3971

Nina Hermansen heter jag, 43 år och gift med Tony. Tre fina pojkar har jag som är 19, 17  och en sladdis på 7 år. Jag jobbar som bloggerska och eventfixare och trivs som fisken med det. Har varit med i första säsongen av Hela Sverige Bakar och kom på en hedrande sjätteplats. Det roligaste och tuffaste jag gjort, jag längtade hem till min familj så jag höll på att gå sönder totalt. Har också kommit tvåa i konditorduellen 2015 på Chokladmässan, en jätterolig erfarenhet. Jag bakar flera gånger i veckan oftast med små korta pauser ibland för att måla lite tavlor och hinna göra annat emellan. Det är lätt att falla in i ”baka varje dag” träsket annars:). Älskar att komma på nya saker att baka och önskar att jag hade en större frys så det ska nog inhandlas nu.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
För mig har det blivit ett sätt att få utlopp för kreativitet och så fungerar det som terapi också. Jag får vara ifred och totalt ge mig in i bakningens värld. Jag bara älskar det!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Oj, just nu äter jag glutenfritt pga en krånglande mage så nu väljer jag glutenfritt. Annars så är jag svag för stora vaniljbullar och en härligt kladdig kladdkaka med grädde.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Mitt absolut bästa bakminne är när jag var med i Hela Sverige Bakar första säsongen. Så otroligt roligt var det!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag bjuder helt klart in tre av mina Hela Sverige Bakar-kollegor. Carro (Caroline Ahlqvist), Fredik (Fredrik Nylèn) som båda medverkade i säsong två och så skulle jag gärna bjuda Tilde De Paula också, det var längesen jag pratade med henne.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Går det att frysa tror jag är den vanligaste frågan och oftast så går det ju att frysa:)

IMG_3979

Lussesemlor
Recept: Här

IMG_4367edited

Bröd i långpanna
Recept: Här

IMG_7534

Lakrits & Chokladfudgekladdkaka
Recept: Här

IMG_4019

Saffransgran med nutella
Recept: Här

IMG_3971

Saffranswraps
Recept: Här

—————————————————————–-

Nina

Blogg: Niiinis
Drivs av: Nina Hermansen
E-post: niiinis@outlook.com
Facebook: Här
Instagram: Här
Twitter: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.