En eftermiddag med Jesper Långström

Hem Dagens fika En eftermiddag med Jesper Långström

Idag begav sig Annie och jag ut för att hälsa på stjärnbagaren och konditorn Jesper Långström på dem flerfaldigt prisbelönta kursgården Vår Gård i Saltsjöbaden. I dagarna två har de haft öppet hus så det var en hel del folk i lokalerna som kikade runt. Vår Gård är en KF (Kooperativa förbundet) ägd kursgård beläget cirka 15 minuter från Stockholm city och med en hänförande utsikt över Baggensfjärden. Jag har tidigare aldrig varit här men Annie har besökt deras spa en gång tidigare. Det är en imponerande anläggning och läs gärna mer om dess historia på Wikipedia.

IMG_8448edited

Jesper Långström brukar synas i tv-rutan varannan vecka i Gomorron Sverige på SVT och jag brukar lägga upp hans klipp här på bloggen. Vår Gård har varit Jespers arbetsplats de senaste 11 åren och det är minst sagt en imponerande plats. Att driva ett bageri på en kursgård är lite enklare på så sätt att man ständigt vet hur många gäster som kommer att finnas på plats varje dag. Själva bageriet är ganska litet men med plats för det allra nödvändigaste och här huserar Jesper och en kollega.

När Jesper visade oss uppdukningen av alla godsaker så blev både Annie och jag storögda för det var en färgpalett av bakverk och desserter. Vi kunde dessvärre inte smaka oss igenom hela det digra sortimentet men av det vi testade så var det enbart tuppen upp. Jesper är grymt duktig och det enda som är synd är att inte alla har möjlighet att smaka av hans fantastiska hantverk då Vår Gård enbart huserar konferensgäster.

Efter att Jesper guidat runt oss i hela anläggningen så begav vi oss hemåt, nöjda och belåtna. Nedan lite bilder som jag passade på att ta.

IMG_3843edited

Jesper är en fantastisk bagare och konditor och även en utomordentlig husguide:)

IMG_3821edited

Alltid på Jespers bakbord, kvalitetschoklad.

IMG_8450edited

Citrontarte, hallontarte och mandarintarte

IMG_8436edited

Yuzotarte

IMG_8454edited

Aprikos, vaniljbavarois med mandel

IMG_8457edited

Saffransbullar med mandelmassa

IMG_8460edited

Blåbärspaj med mandel samt äppelpaj

IMG_8468edited

Kladdkaka

IMG_8478edited

Chokladmuffins med hallon

IMG_8490edited

Chokladmousse halloncurd

IMG_8497edited

Criollo med kola och pecan

IMG_8499edited

Chokladmangobakelse med nötter

IMG_8502edited

Cocostopp

IMG_8508edited

Bärtartlett med nötter och mandel

IMG_8519edited

Citrontarte

IMG_8518edited

Hallontarte

IMG_8539edited

Lussekatter

IMG_8481edited

IMG_8441edited

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.