Veckans blogg: Roseabakfantasi

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Roseabakfantasi

Då har vi återigen tagit klivit in i en ny vecka med nya härliga utmaningar. I vanlig ordning presenterar jag en bloggare med fokus på bakning varje måndag och denna vecka är det Louise Ahlgren som driver Roseabakfantasi som strålar i rampljuset. I vanlig ordning sparas allt under fliken veckans blogg. Ha underbar vecka och kom ihåg att när du förändrar ditt sätt att betrakta saker, förändras de saker du betraktar.

Mitt namn är Louise Ahlgren och är 21 år (snart 22 år, den 28 april *blink blink*). Jag är utbildad undersköterska och jobbar på en vårdcentral lite över ett år. Jag tränar och tävla i cheerleading. Jag har varit med i radio och tidningar angående detta.

Att jag startade min mat- och bakblogg var nästan en slump. Jag har alltid älskat att laga mat och baka samt skapa nya goda recept. Jag hade praktik på ett ställe där jag bakade mina egna recept på lemoncurd cheesecake. När jag skulle förklara receptet och sade jag att den är ”perfekt krispig, söt med syrligt god”. De undrade då om inte jag skulle starta en blogg, men tänkte ”nej, inte jag. Så duktig är jag inte”. Tiden gick under denna tid blev jag tyvärr utbränd. När jag var sjukskriven ville jag ha något att göra som jag också var kul. Jag tänkte ”varför inte starta en blogg för min egen skull”.

Där jag kunde spara alla mina recept. Sagt och gjort, jag började laga, baka och fotografera. Sedan startade jag min blogg på hösten 2015. Kan säga att det var det bästa jag har gjort. Glädjen och energi kom tillbaka och jag fick sedan jobb på en vårdcentral. Bloggen och även jag har utvecklats ganska stort. Får så mycket bra respons på det jag gör, många kan komma tillbaka privat och säga att de ha lagat mina recept och gillat det!

Måste skryta lite att jag hade lagt ut ett recept som man kan ha på tunnbröd (från märket polarbröd) på min Instagram. En kort stund därefter lade ”Polarbrödets” Instagram ut min bild och länkade till mig! Superkul!

Två väldigt roliga incidenser som hände mig i  mina unga dar. När jag var liten bakade jag också en hel del och när jag var runt 10 år så skulle jag göra min favoritkaka som var cornflakeskakor. Jag rörde ihop alla ingredienser, hittade inte sleven jag brukade använda så jag tog en slickepott med platsskaft. Jag rörde om och plötsligt började det lukta väldigt konstigt. Jag tänkte att det kanske har bränts i botten och rörde snabbare, men doften blev värre. När jag tog upp slickepotten hade halva fräts bort.

En annan gång när jag var runt 15 år så skulle jag överraska mamma med hembakta kakor. Jag lyssnade alltid på musik när jag höll på i köket. När de var i ugnen så satte jag mig vid datorn och fixade små grejer. Plötsligt började det att lukta bränt, jag gick och tittade på timern och upptäckte att jag glömt att trycka igång den. Jag öppnar ugnen och möttes av rök. Jag tog ut kakorna, vissa var brända, men som tur inte alla. Efter någon minut var det som en dimma i köket och då slog brandvarnaren på. Jag fick panik och sprang och öppnade samtliga fönster, öppnade både ingångarna till huset och stod med en handduk och viftade bort röken. Tillslut fick jag tyst på brandlarmet och kort därefter kom mamma hem och undrade varför alla fönster var vidöppna.

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Det bästa med att baka är hur mycket nytt och varierande man kan baka! Jag älskar att testa nya recept, skapa nya recept samt att äta allt gott! :)! När jag bakar så är jag ”i ett” med min bakning, ingen kan komma åt mig, utan är i min lilla bubbla med hög musik och glädje. Att baka är verkligen en terapi för mig. Men det jag även älskar är att dekorera. Jag är inte superduktig, men jag får en kick när jag får löpa fritt med dekorationer. När mina foton till bloggen ska tas, är det en höjdpunkt. Jag gillar att fixa och dorna med blommor, servetter, fina tallrikar m.m. för att bilden ska se så god ut. Älskar att vara kreativ och älskar ännu mer när bilden talar lika mycket som det smakar.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Så svår fråga! Älska verkligen att alltid testa nya bakverk. Detta är för att få inspiration till bloggen, för att kunna återskapa det själv smakmässigt. Men något som jag ofta beställer när jag är på fik är antingen en stor mäktig chokladboll eller en riktigt god kladdkaka som gärna ska vara riktigt kladdig och grädde på det. Mums säger jag bara!

Vad är ditt bästa bakminne?
Min mamma har alltid bakat godsaker, bröd och tårtor till min och min brors födelsedagar. Bakningen har alltid funnit i familjen. Min mormor hade alltid massvis med kakor, desserter, glass, bröd och godis som var hembakt. På sommaren brukade hon ofta göra maränger. Jag älskade dessa sega och krispiga sötsak. Så efter hon var klar med en plåt, kan jag säga att jag sprang där titt som tätt i smyg och plötsligt var med än halva plåten uppäten.

När jag var liten var jag förbjuden att använda ugnen. Men när jag var hos min barndomskompis så bakade vi tillsammans med hennes mamma. Vi gjorde kladdkakemuffins på en helt vanlig vardag och vi använde ugnen! Jag kommer ihåg hur super gott det var och tjatade på mamma att få använda ugnen. Därefter fick jag använda ugnen och kladdkakemuffins blev min lilla ”paradbak” när jag var liten.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Roy Fares, för att han verkar vara en rolig samt trevlig person. Beundras hans passion för bakverk!
Kronprinsessan Victoria, för att jag har beundrat henne sedan barnsben. Jag gjorde t.o.m. en bok med massivs av bilder på henne. Denna tyckte mina föräldrar att jag skulle spara, så den ligger i min låda med ”barndomsminnen”. Hon har varit min idol sedan jag var liten och skulle vara superkul att kunna få bjuda henne på fika!
Tilde de Paula, för älskar henne som programledare på ”hela Sverige bakar” skulle vara superkul att bjuda henne på min fika!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får inte speciellt många frågor utan mer kommentarer att mina blogg är superfin, att jag är duktig, att mina mat- och bakbilder ser super goda ut! Ibland har jag frågat min läsare och fått tips på mer mat- och bakrecept jag kan göra eller de vill att jag ska laga.

Klassisk kladdkaka
Recept: Här

Inas marängtårta
Recept: Här

Morotsfrallor
Recept: Här

Chokladkaffebollar
Recept: Här

Fibervåffla
Recept: Här

Blogg: Roseabakfantasi
Drivs av: Louise Ahlgren
E-post: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.