Veckans blogg: Sabinaz

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Sabinaz

Då har vi återigen tagit klivit in i en ny vecka och för varje dag som går blir dagarna längre och ljusare. I går hörde jag koltrastarna sjunga för första gången i år vilket sprider stor glädje hos mig. Deras melodiska sånger med djupa och något vemodiga toner älskas av svenskarna och faktum är att koltrasten röstats fram till vår nationalfågel två gånger, 1962 genom Dagens Nyheter och 2015 genom Sveriges ornitologiska förening.

Huruvida veckans bloggare Sabina Zwedberg sjunger lika vackert som en koltrast låter jag vara osagt men det jag vet är att hon sedan april 2016 driver bloggen Sabinaz. Alla recept hon delar är naturligt glutenfria och oftast fria från mjölkprodukter och vitt socker. Ha en underbar vecka och kom ihåg du är inte bara ansvarig för det du säger, utan även för det du inte säger.

Jag heter Sabina Zwedberg, är 21 år och bor i Stockholm. I april förra året startade jag min blogg Sabinaz.se med målet att samla mina favoritrecept, på ett och samma ställe, på riktigt god mat lagad från grunden. Då jag sedan länge varit känslig, intresserade jag mig för att laga mat och baka utan gluten, socker och mjölk, vilket gav bra resultat. Idag inser jag att jag kan inspirera andra till att våga baka och laga nyttigt som samtidigt är gott!

Jag har sedan liten ålder haft stort intresse för att baka. Jag tror att det delvis kommer från min pappa som alltid lagat god mat här hemma och som lärt mig en hel del, men jag tror också det kommer ifrån mitt stora intresse för att skapa och vara kreativ. Förutom att baka studerar jag entreprenörskap och företagsekonomi, på Södertörns Högskola på heltid, och älskar att dansa. Jag hoppas på att kunna fånga ditt intresse för nya, roliga och goda recept på riktigt bra mat!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag har en stor passion för att omvandla ”vanliga” bakverk till nytänkande och nyttigare variationer som är minst lika goda. Ibland tar det många försök innan jag lyckas komma fram till något som jag är riktigt nöjd med, men det är just det jag tycker bäst om, utmaningen skapa recept som både är gott och nyttigt och som inte är för krångligt! Och för att inte glömma, jag älskar att dekorera och göra fint!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag har såklart några favoriter, som en traditionell chokladboll rullad i kokos eller en riktigt god chokladbiskvie. Undantaget är när det finns något nytt och spännande att smaka som jag aldrig prövat förut, då går det helt klart före! Det ger inspiration för hur jag själv kan göra.

Vad är ditt bästa bakminne?
Jag har såå många bak och dessertminnen, men ett av de starkaste är från när jag var liten och jag och min syster brukade baka kladdkaka tillsammans. Det blev lite som en grej att tillsammans få den sådär perfekt kladdig och sen bjuda hela familjen!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Det skulle vara väldigt intressant att bjuda Isabella Löwengrip för hennes driv och positivitet. Fredrik Paulún för hans kunskap om näring och mat, skulle kunna lära mig så mycket!  Och till sist Fredrik ”Benke” Rydman (känd från streetdancegruppen Bounce) för härlig och driven personlighet som absolut är en förebild inom dansen.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag har inte drivit min blogg så länge, men de mest förekommande frågorna som jag fått runt omkring är ”hur hinner du med allt?” och ”vad får du inspiration ifrån”. Den första frågan har jag inget svar på, eller jo, jag har vilja och tycker det jag gör är så kul! Var jag får inspiration ifrån är från alla olika håll. Som sagt jag kan få inspiration från att smaka nya bakverk på konditorier eller genom att läsa andras bloggar, söka på Instagram och Pinterest, men idéer kan komma helt plötsligt också.

Morotsmuffins med kokostopping
Recept: Här

Lyxiga små semlor
Recept: Här

Chokladkaka
Recept: Här

Huskplättar med hemmagjord drottningssylt
Recept: Här

Chokladmousse på avokado
Recept: Här

Blogg: Sabinaz
Drivs av: Sabina Zwedberg
E-post: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.