Veckans blogg: Saras enkla kök

Det finns så otroligt många duktiga hemmabagare som älskar att skapa underbara bakverk och bröd i hemmets lugna vrå och genom åren har jag haft äran att stifta bekantskap med många av dem tack vare serien veckans blogg. Majoriteten av alla som medverkat har bloggen som sin fritidssysselsättning och de flesta har startat sina respektive bloggar för att samla och dela med sig av recept.

Enbart ett fåtal som medverkat hos mig har bloggande som sitt yrke (exempelvis Frida Skattberg, Fredrik Nylén, Diana Dontsova, Zeina Mourtada, Evelina Göransson och Maria Strömberg Bååth) men gissningsvis finns det många där ute som drömmer om att kunna leva som influencer som det så vackert heter. Att våga ta klivet ut och börja ta betalt för sina tjänster är egentligen inte speciellt svårt men det som kan uppleves som ett litet hinder är paketering, prissättning och att våga ta kontakt med företag.

Att synas med en influencer kan ha ett stort värde för ett varumärke och i grund och botten handlar det om utbud och efterfrågan när man talar om investeringsnivåer. Nu behöver det nödvändigtvis inte vara så att det är den som har högst trafik som är den mest attraktiva utan det är även viktigt att aktuell influencer når ut till rätt målgrupp.

Om du är intresserad av frågeställningar som rör influencers så kan jag rekommendera Influencers of Sweden (fd Better Bloggers) som är en branschorganisation för social media influencers. Här samlas influencers oavsett genre och stöttar varandra med det mesta som rör din digitala närvaro och alla – stora som små aktörer – får komma till tals.

Då har det blivit dags för mig att släppa fram ännu en kreativ och duktig bloggare och denna vecka är det Sara Alfredsson som driver Saras enkla kök som står i rampljuset. Ha en underbar vecka och kom ihåg att de tankar du har och de uttalanden du gör om dig själv bestämmer din inställning och mentala attityd. När du vet vad du vill, tänk ut hur du skall nå dit istället för att söka efter hundratals anledningar varför det inte går.

Vem är jag? Alltid en lika svår fråga! Först och främst är jag mamma men jag är också undersköterska, sambo, syster och så mycket mer. Mina barn är Leo 13 år, Cazandra 10 år och Alexander 6 år. Jag fick mina barn tidigt i livet, jag har precis fyllt 30 år själv men det är det absolut bästa som har hänt mig!

Min mamma och mormor har alltid funnits där som ett otroligt stöd och de har alltid trott på mig och givit mig förmågan att tro på mig själv när man ibland har tvekat. Utan dem hade jag inte varit där jag är nu och de betyder allt för mig. Ingen av dem förstår dock riktigt min passion för köket, jag brukar skoja och säga att när barnen flyttar ut så ska jag ta bort alla väggar och bara ha ett stort kök.

Det är inte lönt att fråga vad jag önskar mig när jag fyller år eftersom alla som känner mig vet att jag bara önskar mig bara saker till köket. Det är inte ovanligt att någon i familjen hittar mig i köket mitt i natten bara för att jag kommit på något jag bara måste prova! Men det absolut roligaste jag har bakat är mina svarta bröd. Jag tycker att alla ska kunna baka gott och fint så försöker göra enkla recept.Om man undrar något går det alltid att skriva till mig på Facbook, mejla eller skriv en rad på min blogg så svarar jag så gott jag kan.

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Allt med choklad, det är min svaghet i livet.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
En stor bit fudgekaka .

Vad är ditt bästa bakminne?
När jag fick vara med min mormor som liten i köket och hon gav mig fria händer.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Om personerna inte måste vara levande så hade det absolut blivit Elvis Presley. Brenda Hilding (Stora Tårtslaget 2017) och Lisa Vanderpump hade jag också velat bjuda in.

Har du tips på några bra fikaställen?
Ebbas fik i Helsingborg utan tvekan. Det är ordentliga storlekar på kakorna och all inredning följer det typiska 50-tals fiket. Ett besök där under sommaren är ett måste.

Chocolate chip cookie cups
Recept: Här

Svarta baguetter
Recept: Här

Mazarinpaj med rabarbertäcke
Recept: Här

Chockladpaj med mascarponefyllning
Recept: Här

Chokladmuffins a la bunny
Recept: Här

Blogg: Saras enkla kök
Drivs av: Sara Alfredsson
E-post: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.