Veckans blogg: Smultron och lavendel

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Smultron och lavendel

I går var det sista dagen för att nominera den blogg som du anser bör vara med och tävla om slutsegern i Matbloggsprisets kategori Folkets val. De tio bloggar med flest nomineringar den 27/9 går vidare till final och omröstning som startar den 29/9. Finalen avslutas den 11/10. 2014 vann Fredriks Fika (Fredrik Nylén) denna kategori. Övriga kategorier i Matbloggspriset är: Det stora matbloggspriset, Matbloggsprisets Hedersutmärkelse, Bästa dryckesblogg, Bästa bak- och dessertblogg, Bästa grillinnehåll, Bästa foto, Bästa pod/videoinnehåll. Prisutdelningen äger rum på Mitt Kök-mässan den 5 november mellan 16.30-17.00. I Sverige finns det massor av duktiga bak- och dessertbloggare och ett flertal av dem har jag haft äran att ha med som veckans bloggare. Några av dessa bloggare kommer med stor sannolikhet även att vara nominerade i en eller flera av ovan kategorier och kanske gäller det även för Malin Gulding som driver Smultron och lavendel! Flera av Malins recept är glutenfria och om du läser vidare så kan du ta del av några av hennes härliga recept.

img_2221

 

Malin heter jag och bor med sambo och katt i Vallentuna norr om Stockholm. Jag studerar Litteraturvetenskap och skriver just nu på min kandidatuppsats. Min blogg har jag haft i nästan exakt fem år och den kom från början till som en plats där jag kunde dela mina recept med familj och vänner. Under åren har jag funnit ett nytt intresse som jag älskar och det är fotografering. Där har instagram blivit en fantastisk källa till inspiration och möten med härliga kreativa människor som delar mitt intresse.

Jag hoppas att jag via bloggen kan dela med mig av enkla men goda recept som förgyller vardagen. Jag har många glutenfria recpet och försöker hela tiden utveckla dessa och lära mig mer om alla de nya glutenfria mjölsorter som finns att få tag på. Min blogg har varit ”månadens blogg” i tidningen Lantliv och jag har vunnit en tävling på recept.se med en sparris, sidfläsk & äppelsallad. Receptet har även publicerats ett flertal gånger i bland annat tidningarna Baka och Elle Mat&Vin.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Min jordgubbstårta som jag gör varje år i juni när jag fyller år. Den är enkel med hemmagjorda glutenfria bottnar, vaniljkräm och oftast svenska jordgubbar. Den smakar sommar.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Oftast en kanel eller en kardemummabulle. Det är ju så gott:)

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det måste vara nu i somras då vi åt en enkel med så god äppelpaj tillagad på en liten men personlig restaurang en solig kväll på Österlen.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Min gammelmormor så jag kan fråga henne om recept på hennes kardemummabullar och köttbullar samt två matidoler Nigel Slater och Hugh Fearnley-Whittingstall.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får inte så många frågor på bloggen. Mest kontakt med läsare har jag via Instagram och där är det glada tillrop och trevliga kommentarer.

ostkaka

Ostkaka
Recept: Här

clafoutis

Clafoutis med körsbär
Recept: Här

äppelkaka

Äppelkaka
Recept: Här

maräng

Pistagemaränger
Recept: Här

—————————————————————–-

Nykopia

Blogg: Smultron och lavendel
Drivs av: Malin Gulding
E-post: smultronochlavendel@gmail.com
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.