Veckans blogg: Swedish Food Mafia

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Swedish Food Mafia

Då har vi kommit till mitten av oktober och nu börjar verkligen höstvindarna göra sig påminda. Håll i dig nu men det är faktiskt mindre än en månad kvar till Taxinge Slotts årliga julmarknad. Snacka om att tiden bara flyger fram. Faktum är att första advent infaller redan den 27 november så inom kort blir det till att gräva fram tomtarna och julkulorna från gömmorna i källaren. Nåväl, det är en bit kvar till julstressen börjar och innan dess hinner jag publicera ett flertal härliga och inspirerande bloggar med fokus på bakning.

Veckans blogg är Swedish Food Mafia som drivs av Vera Zethraeus. Spana in hennes inlägg och härliga recept och i vanlig ordning spar jag det under fliken veckans blogg. Ha en supernice vecka och kom ihåg att den mest inflytelserika person du kommer prata med idag är du, så var noga med vad du säger till dig själv.

imageedit_7_8947450224

Jag heter Vera och bor strax utanför Stockholm. Under dagarna springer jag omkring och planerar och ordnar event och möten. På fritiden bakar jag och har bloggen Swedish Food Mafia, som är fylld av mina favoritrecept! Tanken är att alla ska kunna baka de recepten som jag delar med mig av, det ska inte spela någon roll ifall man är van att baka eller nybörjare. Det ska vara enkelt att svänga ihop men ändå riktigt gott. Förra året ungefär vid den här tiden på året utsågs min bakelse med smak av kokos, dulce de leche, vinbär och maräng till årets Dulce de Lechebakelse av Pampas Deli.

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Småkakor är en favorit, de är enkla, går snabbt att göra och så blir det ju så gott! Dessutom går det att experimentera otroligt mycket med smak och utseende när det kommer till kakor. Näst på tur på ”att baka listan” står lakritssnittar!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag väljer något annorlunda, något jag själv inte skulle baka hemma och som jag kanske inte har provat tidigare. Det är ett sätt för mig att få inspiration och nya idéer till egna recept. Och det får gärna innehålla choklad!

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Bästa bakminnet är från när jag var riktigt liten. Jag och min syster brukade stå på pallar vid bänken i köket och baka. Eller baka kanske är att ta i, mamma gjorde det mesta men vi rörde då och då i smeten, blandade de torra ingredienserna i en skål. Allt för det som skulle komma sen, nämligen att slicka skålen:) När smeten var upphälld i formen tog vi varsin sked (eller två var!) och skrapade noggrant ur smeten som var kvar i skålen. Det var lycka!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle bjuda Tina Nordström, jag kunde gå upp kl 6 på morgonen när jag var liten för att se Tina laga mat på teve. Hon har alltid varit en förebild och en person som gjort att jag fortsatt laga mat och baka. Sedan skulle jag bjuda Isabella ”Blondinbella” Löwengrip då jag inspireras av hennes driv och ambitioner, dessutom verkar hon vara en riktigt härlig person. Sist men inte minst skulle jag bjuda Leila Lindholm, lite nervöst skulle det förstås vara att bjuda henne på fika, men tänk så mycket tips hon skulle kunna ge en.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Det är framförallt på Instagram folk kommenterar och oftast är det beröm så som ”gott!” eller ”vackert” och ”gillar din instagram, fortsätt som du gör” men den vanligaste frågan är ”finns receptet på bloggen?” Vilket självklart är ja!

imageedit_7_8947450224

Chocolate chip sockerkaka
Recept: Här

imageedit_1_3827127188

Chokladbiskvier med Baileys
Recept: Här

imageedit_16_7202121447

Puppy chow
Recept: Här

imageedit_9_5342720359

Dadelbars med choklad
Recept: Här

imageedit_19_8637204896

Tårta med smak av vit choklad, rabarber och jordgubb
Recept: Här

imageedit_13_7378238055

Rabarberpaj med dulce de leche
Recept: Här

imageedit_21_5742127981

Blogg: Swedish Food Mafia
Drivs av: Vera Zethraeus
E-post: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.