Videoklipp med bagare och konditorer

Hem Video Videoklipp med bagare och konditorer

Videoklipp med yrkesutbildade bagare och konditorer är alltid trevligt att titta på men det hör inte till vanligheten att man hittar längre klipp och framförallt inte en serie med olika inslag. Jag brukar uppskatta när man få ta del av deras tips och trix vid bakbordet. Jag har tidigare publicerat Jesper Långström här på bloggen när han besöker Gomorron Sverige varannan måndag. De klippen brukar redigeras för att sedan läggas upp på SVT Play i näsan sin fulla längd men numera så är det oftast bara korta snuttar de valt att lägga ut så därför har jag valt att inte lägga upp dessa klipp på min blogg. Om du vill se en del kortare klipp med Jesper så får du söka på hans namn på sajten och recepten finner du här.

robert-kwok-robbans-basta-blogg

Ett gäng roliga och trevliga herrar är Johan Sandelin (Vete-Katten) och Mattias Ljungberg (Tössebageriet). De spelade för 1-2 år sedan in en serie som gick under namnet ”Sockerpojkarna” på Youtube. De bjöd oss tittare på en massa härliga och lärorika stunder och det vore superroligt om de skulle få för sig att spela in några nya avsnitt. Deras klipp kan du fortfarande se här och de är väldigt sevärda.

En annan känd konditor är Gustaf Mabrouk som med jämna mellanrum brukar synas i Go’kväll på SVT. Gustaf har ”kapat”:)Sockerpojkarnas plattform på Youtube och lägger sedan ett par månader tillbaka upp en serie med sevärda klipp. Är du en chokladfreak så är det ett måste att följa Gustaf här.

Per Klein, Mattias Wallmark och Moa Brink på Lundbergs konditori publicerade för ett år sedan en del härliga klipp på Youtube med det tog för mycket tid i anspråk så de har lagt det i malpåse. Klippen ligger kvar här och det finns en hel del att beskåda eller vad sägs om spöken och pumpor lagom till Halloween.

Världsmästarbagaren Håkan Johansson på Taverna Brillo har nyligen börjat lägga upp klipp på sin Youtube-kanal. Jag tycker det ser bra ut och kommer att fortsätta följa kanalen.

Du är välkommen att tipsa mig om du känner till fler yrkesutbildade bagare och konditorer som lägger upp klipp på exempelvis Youtube eller Vimeo.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.