Veckans blogg: Sweets by Hana

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Sweets by Hana

Då har vi tagit klivet in i oktober och den här veckan är det lilla julafton för alla som älskar bullar för på onsdag är det kanelbullar för hela slanten. Det är ingen vild gissning att det på Instagram och Facebook kommer dyka upp kanelbullar i var och vartannat inlägg. Jag kommer att baka och äta en hel del bullar och i och med att jag nu praktiserar på ett bageri i Stockholm så blir det bullbakning större delen av tisdag och onsdag.

Veckans blogg är Sweets by Hana som drivs av Hana Chatila som är en av deltagarna i höstens omgång av Hela Sverige Bakar. I vanlig ordning spar jag inläggen i arkivet där du finner tidigare medverkande bloggare. Ha en underbar vecka och njut av höstvädret.

Mitt namn är Hana Chatila, jag är 27 år och till vardags är jag apotekschef. I höstas hamnade jag i en svacka till följd av min cancer (som jag blev frisk från) och fann terapi och glädjen i att baka. Jag hoppas nu kunna inspirera andra till att hitta sitt, om inte i bakning så i annat. Jag är även en utav de 14 deltagarna i Hela Sverige bakar 2017!

Nu i höst ser du mig i rutan där jag hoppas kunna sprida lite glädje och kärlek, vilket jag gör bäst genom bakverk! Vilken upplevelse det har varit, helt klar något utav det bästa jag gjort. Vintern 2016 vann jag även pris för Örebros finaste pepparkakshus! Om du klickar på länken här så finner du en intervju och ett videoklipp som SVT Örebro gjorde med mig.

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag är ju ganska ny inom bakning så jag ÄLSKAR att baka sånt som jag aldrig bakat innan. Då får jag testa mina gränser och få större kunskap. Bakning är ju så brett! Men jag älskar att göra pavlovas med en härlig curd. Det känns så mycket sommar.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Chokladboll.

Vad är ditt bästa bakminne?
Mitt bästa bakminne är när jag var liten och mamma gjorde kärleksmums. Hon visste hur mycket jag älskade att äta smeten så hon lämnade alltid kvar lite extra till mig med en slickepott. Det är kärlek😉

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Barack Obama, J.K. Rowling och Kungen.

Har du tips på några bra fikaställen?
Cheesecake Palace i Kista.

Chokladpavlova med bärkompott och chokladgrädde
Recept: Här

Cupcakes med italiensk maräng
Recept: Här

Macarontårta med smak av lavender och citron
Recept: Här

Galaxy donuts
Recept: Här

Salted caramel macarons
Recept: Här

Rödbetskaka med saffransglasyr
Recept: Här

Blogg: Sweets by Hana
Drivs av: Hana Chatila
E-post: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.