Välkommen härliga oktober

Hem Aktuellt Välkommen härliga oktober

När höstvindarna börjar vina så är det mysigt att tända lite ljus och krypa upp i soffan och bara vara. Genom åren har jag lärt mig att uppskatta hösten med färgskiftningar, den höga klara luften och naturen som ger med sig en sista suck innan den går in i en lång vinterdvala.

Att praktisera som bagare gör också att jag börjat uppskatta de tidiga morgnarna. Ja, jag vet att det låter knäppt att kliva upp när det är bäcksvart ute och innan ens tuppen gått upp men jag gillar tystnaden och det speciella skenet vid gryningen. Nu blir det i och för sig bara mörkare och mörkare så någon gryning kommer jag inte få uppleva på ett tag på min väg till bageriet.

Mina huvudkanaler är bloggen och Instagram och jag försöker ha olika inlägg så det inte blir en upprepning på de båda ställena. Jag är tacksam för alla mail och förfrågningar om samarbeten och inbjudningar till olika tillställningar och jag försöker besvara alla så snabbt jag kan. I år har det blivit fler förfrågningar än tidigare år och även om jag är kräsen i mitt urval så tackar jag ja till en del uppdrag. Främst har jag skrivit artiklar om fikakulturen i Sverige samt tips på bra fikaställen, detta både till svensk och internationell media.

Förra året satt jag med i juryn för Nordens största pris för mat, -dryck, -och bakning tack vare min vinst 2015 då jag tog hem Hederspriset. Då ansvarade jag för kategorierna Hederspriset och Bästa Foto (tillsammans med Ilva Beretta). Jag kommer att vara jurymedlem (samtliga jurymedlemmar här) även i år tillsammans med underbara Ilva Beretta som är en fantastiskt duktig fotograf. Jag publicerade ett inlägg om Ilva förra året som du kan läsa här. Vem som vinner fotopriset i år återstår att se och Ilva och jag har precis påbörjat arbetet med att ta fram kandidater. Förra året vann Diana Dontsova som driver Diadonna.

Bak- & Chokladfestivalen går av stapeln på Älvsjömässan mellan den 12-15 oktober och där kommer jag att sitta i juryn för Årets chokladbakelse som arrangeras fredagen den 13 oktober med prisutdelning kl 15.15. Jag skulle varit med redan förra året men tvingades tyvärr kasta in handduken pga sjukdom så jag är riktigt taggad inför kommande uppgifter.

I övrigt fortsätter jag som praktikant hos Pelle Henriksson på bageri Lundmark i DN-huset fram till den 27 oktober och sammanlagt blir det tio veckor hos Pelle. Måndagen den 30 oktober kickar jag igång min utbildning hos Astar där det blir 28 veckor inom bageri/konditori. Jag skall försöka hinna med att skriva ett inlägg om vad jag gör på bageri Lundmark och jag hoppas kunna göra det någon gång i nästa vecka.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.